BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Efendi barmenin yaptığına bak

Tüm erkek personel iş değil de aşk peşinde koşarsa neler olur? Günün tuhaf haberi Marmaris'teki bir otelden..

Abone ol Marmaris’teki "İmage" otelinde, müşterilerle yatan tüm erkek personel işten çıkarılınca, yalnızca kadınlar çalışmaya başladı

Çok efendi gördükleri barmenin İngiliz müşteri ile tuvaletten çıkarken görüntülenmesi bardağı taşıran son damla oldu.

OTELDE SADECE KADIN PERSONEL ÇALIŞIYOR

Hal böyle olunca bütün işler kadınlara kaldı. Otel müdürü 32 yaşındaki Pelin Yücel önderliğinde temizlikten yemeğe, gece bekçiliğinden tamirata kadar bütün işleri, 4 personeliyle birlikte kadın başlarına yapıyorlar.

PERSONELİ SÜREKLİ OTEL ODALARINDA BASTIK

Oteli erkeksiz çalıştırmaya iten nedenleri Pelin Yücel işte böyle anlatıyor:

"Yasaklamamıza rağmen yıllardır, erkek personelin otel içinde yaptıkları çapkınlıkların önüne geçemedik. Sekiz yıl içinde gece yarıları, sabaha karşı yaptığım baskınlarda çok sayıda erkek personelin, işini bırakıp kadın turistlerle birlikte olduğunu tespit ettim. Yapanları işten çıkarmamız da bu duruma engel olamadı.

ÇOK EFENDİ BARMEN DE YOLDAN ÇIKMIŞ

Son olarak, geçtiğimiz haziran ayında çok çok efendi barmenimizi, çalışma saati içinde İngiliz kadın müşterimizle tuvaletten çıkarken görünce, bir daha erkek personel çalıştırmama kararı aldım. Patronum da onay verince haziran ortasından itibaren otelde yalnızca kadın personel çalıştırmaya başladık."

GÖZÜ ARKADA KALMIYOR

Kadın personeline övgüler yağdıran otelin sahibi ve işletmecisi Kahramanmaraşlı işadamı Mehmet Taner Üzümcüoğlu, kadın personeline işte bu sözlerle toz kondurmuyor:

“Ben, titiz ve prensip sahibi biriyim. İşyerinde çapkınlık yapılması hoş değil. Çok güvendiğim müdürüm Pelin Hanım, yasağa rağmen çapkınlıklarının önüne geçemediklerini, bunun için yalnızca kadın personelle çalışmak istediğini söyleyince kabul ettim. Maraş'taki işim dolayısıyla Marmaris'e çok sık gelemiyorum ama gözüm de arkada kalmıyor. Bir kadın personeli, bin erkek personele değişmem.”