BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edremit e körfez sezonu açılıyor

Dünyanın cennet mekanlarını içinde barındıran Balıkesir’in turistik Edremit Körfezi’nde, yaz mevsimine ile birlikte turizm hareketlenmesi başladı.

Abone ol

Her yıl yaz aylarında misafirlerini Kaz Dağları, Marda Dağı, denizi, ünlü plajları, görülmeye değer tarihi ve kültürel ortamları ve daha bir çok farklı özelliğiyle karşılayan Edremit Körfezi, 2010 yılının yaz sezonuna hazırlandı.

İçerisinde Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran ilçeleri ile bu ilçelere bağlı birbirinden güzel belde ve köyleri barındıran Edremit Körfezi’ndeki tüm belediyeler, yaz sezonu için başlattıkları hazırlıkları tamamladı. Tatilcileri ve misafirleri en iyi biçimde ağırlamak için adeta birbirleriyle yarışan Edremit Körfezi’ndeki belediyeler ve turistik mekan işletmecileri bu yılki sezondan umutlu.

Edremit İlçesine bağlı Altınoluk beldesi plajlarında hafta içi denize giren aileler dikkat çekerken, son haftalarda özellikle Cumartesi ve Pazar günleri tatil bölgelerinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Okulların tatile girmesi ile birlikte turizm patlaması yaşanan Edremit Körfezi’ndeki hemen hemen tüm yerleşim yerlerinde şimdiden tatil rezervasyonları doldu.

HAVAALANI İLE TURİZMDE KALİTE ARTACAK

Edremit Körfezi ile çevredeki yerleşim yerlerinin sabırsızlıkla beklediği Körfez Havaalanı’nın uluslar arası uçuşlara açılmasına az bir zaman kaldı. Körfez Havaalanı’nı geçtiğimiz yıl devlet yatırımları kapsamına alınarak, uluslar arası uçuşlara karşılık verebilmesi için düzenlenmeye başlamıştı. Geçtiğimiz aylarda ise, havaalanının üst yapı inşaatı tamamlanmıştı ve yapılan açıklamalarda, bu yaz sezonunda havaalanının yurt içi seferlere başlayacağı söylendi.

Havaalanının üst yapı inşaat ihalesi gerçekleşir gerçekleşmez, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Edremit Körfezi’ne dünyanın her yerinden ulaşım imkanı sağlanacak. Bu sayede de, bölgeye yabancı turist akını olacak ve turizmde çok önemli ölçüde kalite artacak.