BIST 10.315
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.407,75
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

EcoRacer yarış pisttine yakıştı

Volkswagen'in EcoRacer spor otomobili yarış pistindeki ilk denemesini başarıyla tamamladı.

Abone ol

Motorsporları alanında faaliyet gösteren gazeteciler, üç gün içinde, sarı renkli ve iki koltuklu bu otomobille, çoğunlukla yüksek hızda olmak üzere toplam 1200 kilometre yol katetti. EcoRacer, coupé, roadster ve speedster görünümü altında çok yönlü kullanıma ve dinamik özelliklere sahip olduğunu kanıtladı.

Volkswagen, EcoRacer'ın statik tanıtımını Ekim ayında Tokyo Motor Show'da gerçekleştirmişti. Ecoracer burada, gazeteciler ve ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü. Ortaya yerleştirilmiş motora sahip spor otomobilinin yarış pistinde denenmesi düşüncesi de Tokyo'da gelişti.

Volkswagen AG, Grup Araştırma Şefi Matthias Rabe konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu testi, çekicilik, sportiflik ve mükemmel yol tutuşun verimli yakıt kullanımı ile birleştirilebildiğini insanların kendi gözleriyle görmeleri için gerçekleştirdik.  EcoRacer, Pau'daki yarış pistindeki testten hiçbir aksaklık olmadan, son derece etkileyici sonuçlar alarak geçti. Bu konsept otomobil, yakıt ekonomisinin ve sportifliğin birarada bulunabileceğini kanıtlıyor," dedi.

EcoRacer, karbon fiber gövdesi sayesinde sadece 850 kilogram ağırlığa sahip. Sıfırdan 100 km/s'e yalnızca 6.3 saniyede çıkıyor. Yeni geliştirilmiş ve 136 bg / 100 kW güç üreten 1.5 litrelik turbo dizel motorun azami hızı 230 km/s ve 100 kilometrede sadece 3.4 litre yakıt tüketiyor.