BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kurumlar Vergisi imzaya açıldı

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Cemil Çiçek, Kurumlar Vergisi'ni yeniden düzenlendiğini söyledi. Çiçek diğer konu başlıklarını şöyle sıraladı...

Abone ol

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kurumlar vergisiyle ilgili düzenlemeleri içeren tasarının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kurumlar vergisiyle ilgili düzenlemeleri görüştüklerini, bununla ilgili tasarının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

Tasarının kısa sürede Meclis'e gideceğini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan kurumlar vergisinde gerekli indirimleri yapabilmek hem de başka vergi yasaları içerisinde düzenlenmiş olan bir kısım düzenlemelerin bir bütünlük içerisinde bu yasaya aktarılması açısından yeni baştan bu kanunun ele alınması gerekiyordu. Sadece 10 puanlık vergi indirimi açısından değil, söylediğim zaruretleri de ortadan kaldıracak bir düzenleme bu kanunla yapılmaktadır."

Geçen hafta yapılan Davos toplantılarında AB'nin geleceğiyle ilgili olarak Türkiye'nin önemli bir gündem maddesini oluşturduğunu belirten Çiçek, Devlet Bakanı Babacan'ın burada katıldığı görüşmelerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Çiçek, Cumartesi-Pazar ilçe kongrelerini yapmaya başladıklarını anımsatarak, pek çok bakanın kongreler vesilesiyle değişik vilayetlere gittiğini, dolayısıyla hükümet politikaları açısından bir kısım tespit ve değerlendirmelerin kurulun gündemine geldiğini kaydetti.

Bakan Çiçek, Ortadoğu ve diğer dış politika konularında da Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün toplantıda bilgi verdiğini bildirdi.

İşte Cemil Çiçek'e yöneltilen soru ve yanıtları....

Malvarlığıyla ilgili tartışma gündemde. Bir takım öneriler de var. Hükümet nasıl bakıyor?

Bu soruyu sayın Başbakana da sordunuz. Sayın Başbakan bu konuya nasıl baktığınızı Salı günü açıklayacak. Sayın Başbakan yarınki AK Parti Grup toplantısında herhalde değinecektir. Bu konuyu ayrıca Bakanlar Kurulu'nda konuşmadık.

Doğalgazla ilgili bir konu gündeme geldi mi? Enerji Bakanı bir şey söyledi mi?

Hayır! Bu konuyla ilgili kendisi zaman zaman açıklama yapıyor. Ancak biz Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu konuşmadık.

Galataport ihalesi gündeme geldi mi?

Hayır bu konu da gündeme gelmedi...

Filistin seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hem İsrail'le hem de Filistin'le ilişkilerimiz var. Bu sürecin sağlıklı işlemesi için katkılarımızın daha olumlu olması açısından Türkiye zaten zaman zaman bu sürecin sağlıklı işlemesi için k atkı sunuyor. Bir çok konuda bazı teşebbüsleri gerçekleştiriyor. Bazı açılımlara ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki süreçte Türkiye'ye rol düşerse buna hazırdır. Burada görmemiz gereken şu; Filistin tarafında seçimler yapıldı, kazanan parti belli. Buna karşılık, İsrail bir seçim yapacaktır. Tabiatıyla seçim sonucuna göre bu ilişkilerin yeni baştan sürdürülmesinde fayda görürüz. Bugünden herşeyi madde madde ortaya koyup o çerçevede takılıp kalmanın anlamı yok. Bugün çıkmayan fırsat yarın çıkabilir... Bu sadece  Filistin-İsrail açısından değil, bölgenin istikrarı açısından önem arzeden bir konudur...