BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Citigrouptan Türkiye atağı

Dünyanın önde gelen bankacılık grubu Citigroup, Türkiye'de pazar payını artırmayı hedefliyor.

Abone ol

Citigroup Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi, bireysel bankacılık alanındaki pazar paylarını şube ve ürün ağının genişletilmesi yoluyla artırmayı planladıklarını söyledi. Bideshi, ihracat performansındaki iyileşme ve üretkenlikteki belirgin artışın, 2005 yılında olduğu gibi 2006 yılında da Türkiye’nin büyüme modelinin çok sert iniş çıkışlardan ziyade daha sürdürülebilir bir yapıya dönüşmesini sağlayacağını vurguladı.

Steve Bideshi, AB ülkelerindeki bankaların hizmetlerini Türk müşterilere de pazarlamak ve yerel bankalarla rekabet etmek isteyeceklerine işaret ederek, “Bu yüzden kritik başarı faktörü, uluslararası ve ulusal sermayenin kombinasyonundan oluşan güçlü ve yetkin bir bankacılık sistemine sahip olmaktan geçecek” dedi.

Bideshi, kısa bir süre önce Citilease Finansal Kiralama A.Ş.’nin European Investment Bank’tan 40 milyon Euro’luk kredi aldığını kaydederek, bu kredi ile Citilease’in Türk leasing sektöründeki mevcut pozisyonunu güçlendireceğini ve pazara sağladığı kredi hacmini artıracağını vurguladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME AMAÇLIYORUZ
Citigroup’un Türkiye’ye dair planlarına ilişkin olarak da Bideshi, “Türkiye, Citigroup açısından öncelikli bir ülke ve çalışanlarımıza, işletmemize yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz. Türkiye’de sürdürülebilir büyüme yakalamayı amaçlıyoruz. Hem bireysel,hem de kurumsal bankacılık alanında müşteri kazanmayı amaçlıyoruz. Kurumsal bankacılıkta, rakiplerimizin çoğuyla kıyaslandığımızda büyük şirketler ile çalışmaktayız. Büyük şirketlerle ve KOBİ’lerle ilişkilerimizi daha da derinleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.