BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Sanal alışverişin lideri

MasterCard internetten en fazla harcamanın hangi ürünlerde yapıldığını araştırmayla açıkladı.

Abone ol
MasterCard’ın araştırması, internetten en fazla harcamanın kitap, DVD ve elektronik eşya alımında yapıldığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, Türk tüketicisi internetten alışverişe alışamadı.

MasterCard’ın altı ayda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği Masterindex’in araştırmasının Aralık ayı sonuçlarına göre Türk tüketicisi internette alışverişe sıcak bakmıyor. Toplam 11 il merkezinde 1.000 kişilik bir örneklem grubu üzerinde gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara son 12 ay içerisinde kaç defa internet üzerinden harcama/alışveriş yaptıkları sorulduğunda yüzde 91’i internetten hiç harcama/alışveriş yapmadığını, yüzde 3 ise ayda bir kez yaptığını belirtti.
İnternette alışveriş yapma oranı 20-24 yaş arası tüketicilerde yüzde 7’ye, A sosyo-ekonomik grubunda da yüzde 8’e ulaşıyor.

İnternet ortamında kredi kartlarının kullanım alanında ise kitap, DVD ve elektronik eşya alımı öne çıkıyor. Tüketicilerin yüzde 21’i kitap/DVD alımı ve yine yüzde 21’i de elektronik eşya alımı için kredi kartlarını internette kullanıyor. Bu rakamı yüzde 17 ile bilet alımları ve yüzde 14 ile sanal market alışverişleri takip ediyor.