BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.413,11
HABER /  POLİTİKA

Ecevitin kaptan kasketine ilgi

Bülent Ecevit'in vefatı ile ile onunla bütünleşen ''kaptan kasketi''ne ilgi arttı.

Abone ol

Adana'da, eski Başbakan Bülent Ecevit'in ölümünün ardından, kitapçılarda Ecevit ile ilgili yayınlanan kitaplar için özel stant oluşturulurken, sevenlerinin Ecevit ile bütünleşen ''kaptan kasketi''ne ilgisinin arttığı gözlendi.

Adana'da hizmet veren bir kırtasiye firmasının sahibi Ergün Söyümez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkını yasa boğan vefat haberinin ardından Bülent Ecevit ile ilgili daha önce yayınlanan kitaplara büyük ilgi olduğunu vurguladı. Söyümez, sabah saatlerinden itibaren şubelerine gelen müşterilerinin Ecevit hakkındaki kitapları sorduklarını, bunun üzerine özel bir stant hazırladıklarını belirtti.

Gelen talepleri karşılayabilmek için stoklarını yeniden gözden geçirdiklerine değinen Söyümez, ''Topluma mal olmuş kişilerin ölümlerinin ardından onlarla ilgili kitaplar konusunda vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Ecevit kitaplarına her zaman ilgi gösteriliyordu. Ancak, bugün daha fazla ilgi var. Eski yayınların bir çoğu şimdiden tükendi. Bu nedenle geçmişte yayınlanmış eserleri dağıtımcılardan tedarik etmek için görüşmelere başladık'' diye konuştu.

KASKETE İLGİ
Merkez Seyhan ilçesinde 55 yıldır kasket imalatı yapan Naci Arpacı, yıllardır talep görmeyen kaptan kasketlere Bülent Ecevit'in ölümünün ardından ilginin arttığını vurguladı. Arpacı, Ulu Önder Atatürk'ün de bu kasketten zaman zaman kullandığını kasketlere daha çok çiftçilerin rağbet ettiğini belirtti. Ecevit'in vefatının ardından durumun hemen değiştiğini ifade eden Arpacı, ''Sabah dükkanı açtığım ilk saatte bile 4-5 kişi gelip Bülent Ecevit'in kullandığı kaptan kasketini sordu. Ecevit ile özdeşleşen kasketlerimizi 15 YTL'ye satıyorduk. Ancak, ölümünün ardından fiyatı 10 YTL'ye düşürdük. Vatandaşlarımız Ecevit'in vefatıyla birlikte onun sembolü haline gelen kaskete sahip olmak istiyor'' dedi.