BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  GÜNCEL

Ecevit'in doktoruna büyük şok

Erenekon davasında tanık olarak ifade veren Ecevit'in doktoru Mücahit Pehlivan ilginç soruşturmayla karşı karşıya kaldı.

Abone ol

Ergenekon'da 'tanık' olarak ifade veren Dr. Mücahit Pehlivan, Ankara Tabip Odası'ndan gelen yazıyla sarsıldı. Başkent Üniversitesi doktorlarından Rengin Erdal'ın şikâyet dilekçesini değerlendiren Oda, Pehlivan'dan 'savunma' istiyor.

MAHKEMEDE KONUŞMUŞTU

Zaman gazetesinin merhum Başbakan'ı iyileştiren doktor olarak anılan Pehlivan, 24 Mayıs'ta Zaman'a verdiği demeçte, "Mahkeme isterse her şeyi anlatırım. Konuşamadığımız ve sadece mahkemede anlatacağım şeyler var. Muayenede omurgasında kırık buldum. Bu tip kırıklarda hastayı yatırmaya bile gerek görmüyoruz. Çelik korsesi varmış, attık. Evden çıkmaması söylenmiş. 'Acilen dışarı çıkmalısınız.' dedik. Yüksek dozda kortizon almıştı. En ufak sendelemede kırılmalar oluyordu. Eski tedaviyi kesince Ecevit düzeldi." ifadelerini kullanmıştı. Mahkeme, Pehlivan'ı tanık olarak dinleme kararı aldı. Pehlivan, Ecevit'in tedavi süreciyle ilgili iddialarını mahkemede de anlattı.

YALANCI TANIKLIK SUÇLAMASI

Pehlivan'ın Ergenekon davasında verdiği ifadeden rahatsız olan Ecevit'in tedavi sürecindeki Başkent Üniversitesi doktorlarından Prof. Dr. Rengin Erdal, Ankara Tabip Odası'na dilekçe yazdı. Şikayetinde 'yalancı tanıklık yapmakla' suçladığı Pehlivan'ın, Ecevit'te kemik erimesini tespit ettiği film ile kamuoyunu yanılttığını savundu. Pehlivan hakkında "Suç duyurusunda bulunuyorum." ifadelerini kullandı. Bu şikâyeti değerlendiren Ankara Tabip Odası ise Pehlivan'dan savunma isteme kararı aldı. 23 Ağustos 2012 tarihli, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Selçuk Atalay imzalı çağrı mektubunda, Pehlivan'ın şikâyet ile ilgili en geç 15 gün içerisinde savunmasını göndermesi isteniyor. Odadan gönderilen mektupta ek olarak sundukları Cumhuriyet gazetesinde çıkan haberlerin de incelenmesi gerektiği dikkat çekiyor. Söz konusu gazetede yayınlanan haberlerde, Başkent Üniversitesi doktorlarının mahkemedeki savunmalarına yer veriliyor. Erdal, Pehlivan'ı 'yalancı tanıklık' yapmakla suçluyor.

Konuyla ilgili Zaman'a konuşan Mücahit Pehlivan, kendisinin, Ergenekon davasında tanıklık edip Ecevit'in tedavi süreciyle ilgili bilgi verdiği için meslekten ihraca götürülmek istendiğini belirtiyor. İddialarının arkasında olduğunu kaydeden Pehlivan, bu durumun kabul edilebilir bir şey olmadığını söylüyor. Kendisinin de karşı açıklamalarının olacağını belirtiyor.