BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Yamyamlar CHP'li Eryılmaz'ı yedi!

CHP eski belediye başkanı Muzaffer Eryılmaz, yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abone ol
Çankaya Belediyesi eski başkanı Muzaffer Eryılmaz, görevi döneminde 4 milyonluk yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Başkan Eryılmaz'ın seçimlerden önce ses kaydı ortaya çıkmış, yaptığı görüşmede "yamyamları doyuramıyorum" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin savcılık talimatıyla geçen cumartesi gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında dönemin Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındı.

ERYILMAZ MAHKEMEDE

Emniyetteki sorgunun ardından Cumhuriyet savcısının tutuklama talebiyle sevk ettiği 10 kişi, Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, aralarında Muzaffer Eryılmaz’ın da bulunduğu sekiz kişiyi tutukladı, iki kişiyi ise serbest bıraktı. “İhaleye fesat karıştırma” ve “Devleti zarara uğratma” gibi bir dizi suçla suçlanan söz konusu 8 kişinin, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 100/1 kapsamında tutuklandığı belirtildi.
 
"YAMYAMLARI DOYURAMIYORUM"
 
Daha önce Eryılmaz’ın “Yamyamları doyuramıyorum” dediği ses kaseti ortaya çıkmış, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemelerinin ardından savcılık soruşturma başlatmıştı. Hazırlanan iddianamede aralarında eski başkan Eryılmaz’ın da bulunduğu 14 kişi hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava hala devam ediyor.