BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

E-postanızdaki bu mail sizi de şoke edebilir

Ziyaret edeceğiniz bir internet sitesi sizi haberiniz olmadan borçlandırmış olabilir. Nasıl mı?

Abone ol

İnternette çok fazla vakit geçirenlere kötü haber. E-postalarınızı kontrol ederken "Borcunuz var ödeyin" şeklinde bir mail görürseniz şaşırmayın.

İnternette ziyaret edeceğiniz bir internet sitesi haberiniz olmadan sizi borçlandırmış hatta icraya vermiş olabilir.

"Bu başıma gelen nedir; ne yapmalıyım?" İnternet kullanıcılarının son dönemde sıkça söylediği söz haline geldi.

Ziyaret edeceğiniz bir internet sitesi sizi haberiniz olmadan borçlandırmış olabilir. Şikayet Portalı Şikayetvar'a gelen şikayetlere göre kötü niyetli kişiler internet sitelerini ziyaret eden internet kullanıcılarını sitelerine üye yaptırarak kişisel bilgilerini alıyor ve sonrasında bir fatura gönderiyor.

İşte mağdurlardan birinin yaşadıkları;

BU BAŞIMA GELEN NEDİR DEMEDEN ÖNCE...

"Bir süre önce mail kutumda 99 lira borcum olduğuna dair bir ileti gördüm. Ben de hemen cevap olarak 'Benim size borcum yok bana neden fatura gönderiyorsunuz' şeklinde bir cevap yazdım. Sonra onlardan cevap geldi: '04/07/2012 tarihinde internet sitemize kayıt olup yasal açıdan geçerli bir sözleşme yapmış oldunuz. Faturanıza tepki göstermediğiniz için (daha nasıl tepki göstereceksem?)ve fatura tutarı bugüne kadar henüz ödenmediği için sizden son kez 99,00 TL açık tutarı hesabımıza yatırmanızı rica ederiz.' diye mail ve pdf formatında fatura geldi.

Belirtilen internet sitesine girmişim, şartlarını kabul etmişim. Böyle bir şey hatırlamıyorum diyorum ama adresim, mail adresim, doğum tarihim doğru. Siteye girmem için mailime şifre göndermişler ancak benim hiç haberim yok; daha yeni öğrendim. Sitelerine girmemişim, sitenin programlarından istifade etmemişim. Üstelik kaydolduğumu da hatırlamıyorum. Hem ben paralı olduğunu görsem niye kaydolayım? İşin içinde para varsa ben asla kaydolmam. Müthiş bir dolandırıcılık ile karşı karşıyayız. Parayı göndereceğimiz hesap numarası da yurt dışı hesabı. Nasıl para göndereyim. Göndereceğim paradan daha çok eft parası tutar. Bu başıma gelen nedir; ne yapmalıyım?"