BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 MEB Giriş

e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 MEB Giriş sayfası e-okul.meb.gov.tr. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 ile çocuklarınızın ders notlarını, devamsızlık bilgilerini ve okul derecelerine ilişkin tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Abone ol

e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 MEB'in veliler ile okulları arasında köprü niteliği gören online sisteminin adı.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler çocuklarının 2015-2016 öğretim yılında ders notlarını, karnelerini ve devamsızlık takiplerini istedikleri anda yapabilirler. 

TEOG SINAV SONUÇLARI e-okul.meb.gov.tr'DE

Veliler ayrıca TEOG sonuçlarına da e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığıyla ulaşabilecekler. 

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nasıl giriş yapılır sorusunun yanıtını sizler için derledik. Bilgisayarınızın arama çubuğuna e-okul.meb.gov.tr yazdıktan sonra karşısına e-okul'un aşağıdaki ana sayfası çıkacak.

e okul veli bilgilendirme sistemi 2015 meb giriş safyası e-okul.meb.gov.tr'de
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş Ekranı

Bu sayfadan Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş bölümüne 'Öğrenci TC Kimlik Numarası' ve 'Öğrenci Okul No' bilgilerini girdikten sonrası resimdeki rakamları ilgili kutucağa yazmanız gerekiyor. Daha sonra 'Giriş' butonuno basarak çocuğunuzun tüm okul bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

e-Okul VBS üzerinden aşağıdaki tüm işlemleri yapabilirsiniz.
- Devamsızlık durumu
- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu

e OKUL YÖNETİM BİLGİ GİRİŞ SİSTEMİ 2015

İdareci ve öğretmenler hangi işlemleri e-okul üzerinden yapabilir?

Öğretmenler sınav tarihleri girişi, sınav sonuçları açıklaması, sözlü notları açıklaması, aldığı belgelerin girişi, şube ortalaması hesaplama, not ortalamaları belirleme ve gelişim raporları girişi gibi bilgileri sisteme girmektedirler.

İdareciler ise, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, derslerin öğretmen bilgileri girişi, haftalık ders programı düzenlemesi, gelişim raporları, devamsızlık bilgisi girişleri ve sosyal etkinlik faaliyetleri bilgi girişlerini E-okul sistemi üzerinden bildirmektedirler.

Öğrenciler için E-okul, internet üzerinden erişim sağlayabildikleri bir uygulamadır. E-Okul sistemi üzerinden öğrenciler devamsızlık bilgilerini ,derslerini, almış olduğu onur belgesi, takdir belgesi ve teşekkür belgelerini, şubelerinin not ortalamalarını, haftalık ders programlarını, derslerine girecek olan öğretmenlerin kim olduklarını, gelişim raporlarını ve sınav tarihlerini E-Okul sistemi üzerinden öğrenebilmektedirler.
E-okul sistemi iki alt sistemden oluşmaktadır. Bunlardan bir tanesi Veli Bilgilendirme Sistemi diğeri yönetici bilgi sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetici bilgilendirme sistemleri kullanımı aynı değildir. Yazının devamında bu iki sisteminin nasıl kullanılacağını anlatacağız. Vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek e-okul sistemini nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.