BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkmen Dağı düştü mü? Sıcak gelişme

TÜRKMEN Dağı'nda kıyamet kopuyor. Esad Rusya'nın desteğinde Türkmen Dağı'nı düşürmek için büyük bir saldırı başlattı. Türkmenlerin son durumu ne işte gelen sıcak haberler.

Abone ol

BAYIRBUCAK'ı düşürmek isteyen Esad tüm gücüyle saldırıya geçti. Türkmen Dağı'nda kıyamet kopuyor. Kritik önemdeki Kızıldağ düştüğü taktirde Bayırbucak'ın da düşebileceği söyleniyor. İşte Türkmenlerden gelen son haberler;

Suriye'de rejim güçleri, dün bölgenin kuzeyindeki Kızıldağ'ın tepesini kaybetmesinin ardından, güney köylerine hava destekli saldırılarını sürdürüyor. 

Esed güçleri, Bayırbucak Türkmen bölgesinde dün kontrolünü kaybettiği Türkmen Dağı'ndaki Kızıldağ'a karadan ağır bombardıman başlattı.

TÜRKMEN DAĞI'NDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Rus uçağının vurulması ve Türkmenlerin saldırıya geçmesinin ardından Kesep kasabasına kadar çekilmek zorunda kalan Esed birlikleri, buradan top atışları ile Türkmen dağını ateş altına aldı. Esed birlikleri sabah saat 10:00 itibari ile karadan havan topları ile Türkmenlerin hakim olduğu Kızıldağı bombardımana başladı.

Esed birliklerinin bombardımanı devam ederken patlamaların sesi Yayladağı'ndan duyuldu. Havan topu saldırılarının ardından Kızıldağ'da dumanların yükseldiği görüldü.

EN KRİTİK YER- KIZILDAĞ'DA SON DURUM NE?

Bayırbucak Türkmen bölgesinde, Rus Hava Kuvvetleri'nin takviyesi ile rejim birliklerinin kontrolü sağladığı Kızıldağ, dün (24 Kasım) tekrar Türkmenlerin eline geçmişti. Kızıldağ Bayırbucak'ın geleceği açısından en kritik tepe olarak görülüyor. Bu sebeple de çatışmalar burada yoğunlaşıyor. Kızıldağ'a sahip olan hem Türkmen Dağı hem de Bayırbucak'a sahip olacak. Haliyle Türkmenler için bu tepenin düşmemesi hayati önem taşıyor. 

TÜRKMENLER'İN SON KÖYÜ

Türkmenlerin güneydeki son köyü olan Gımam ve çevresini geçtiğimiz haftalarda ele geçiren Esed güçleri, yüksek olması nedeniyle stratejik öneme sahip Burcu'l Kasab noktasını almaya çalışıyor. 

türkmen dağı son dakika haberleri ve türkmenlerin son durumu bayırbucak Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, AA muhabirine, bölgedeki çatışmaları değerlendirerek, saat 03.00'ten itibaren bölgenin güneyinin yoğun şekilde hedef alındığını söyledi.

HAVADAN YAĞMUR GİBİ BOMBA YAĞIYOR

Saldırılardan Türkmen köylerinin tamamının nasibini aldığını ifade eden Vezir, "Güney noktası yoğun şekilde bombalanıyor. Rejim, Cebel Ekrad bölgesiyle eş zamanlı yürüttüğü saldırılarla, Türkmen birliklerinin buraya desteğini keserek Lazkiye kırsalındaki muhalifleri tamamen sıkıştırmayı hedefliyor. Her iki bölgeye de havadan yağmur gibi bombalar yağıyor" diye konuştu.

BİRİ DÜŞERSE DİĞER KÖY DE DÜŞER

Cebel Ekrad'da dün bazı köylerin rejimin eline geçtiğini belirten Vezir, her iki bölgenin de birbirini tamamlayan noktalar olduğunu, birinin düşmesi durumunda diğerini de düşebileceğini ileri sürdü. 

SINIRDA ALARM VERİLDİ

Suriye sınırına sıfır noktada Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesi personeli de güvenlik birimleri gibi olası yaralı sevkine karşı teyakkuzda bulunuyor.

Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda Suriye’deki çatışma bölgesinden Türkiye sınırına kaçıp buradaki çadırlarda yaşam mücadelesi veren Türkmen kadın ve çocuklara gıda ve çadır, battaniye yardımı da sürüyor.