BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  MEDYA

Bomba yazı Aydın Doğan'ın medyası Rusya'dan yana mı?

Yeni Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu'nun Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Aydın Doğan medyası yazarlarını kaleme aldığı yazısı gündeme oturdu.

Abone ol

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. 

Kamuoyunun bir bölümü hükümeti maceraperestlikle suçlarken, karşı tarafın bu yorumlara yanıtıda çok sert oldu.

Yeni Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu'nun Rusya krizini ele aldığı bugünkü yazısı günün konusu oldu.

Ezgi Başaran ve Şirin Payzın'ı Rusya lehine taraf tutmakla eleştiren Kahasanoğlu, "Bu vatanın milli evladı Doğan, sen Ruslardan yana mısın?" diye seslendi.

"Rusya’nın uçaklarının, ne işi var Suriye’de.." diye soran yazar, silah pazarını kaybetmek istemeyen Rusya'ya tepki gösterilmemesini yanlış buluyor.

Hava sahasını ihlal eden uçakların 5 dakikada 10 kez uyarıldığı hatırlatmasında bulunan yazarın hedefinde Aydın Doğan medyası yazarları vardı: 

ANINDA SALDIRIYA GEÇTİLER

"Ama bakıyoruz.. En başta kendisini “milli” olarak lanse eden Aydın Doğan’ın maaşlı elemanları olmak üzere.. Ne kadar solcu varsa.. Ne kadar paralel yapı elemanı varsa.. Ne kadar (sözde) demokrat tip varsa..

Hepsi.. Kendi ülkelerini savunmalarını bir kenara bırakın. Hatta, “tarafsız kalmaları”nı bir kenara bırakın. Anında saldırıya geçtiler.

Hainliklerini, hemen gösterdiler.. “Tek dost Rusya kalmıştı. Onunla da kavganın eşiğindeyiz” ile başlayan. Ve... Düşmanın bile yapmayacağı azgınlıkta saldırılar.."

RUS UÇAĞI KENDİ HAVA SAHASINDA MI GEZİNİYORDU

"Rus uçağı, kendi ülkesinin hava sahasında mı geziyordu ki, hataen de olsa, bizim sınırımızdan içeri girsin?" diye soran yazar, uçağın Rusya'nın hava sahasında olmadığına işaret ederek sözü Doğan grubu yazarlarının tweetlerine getiriyor:

EZGİ BAŞARAN VE ŞİRİN PAYZIN'A TEPKİ

"Mesela, kendisinin “milli bir vatan evladı” olduğunu söyleyen Aydın Doğan’ın Radikal’inde Ezgi Başaran.. Anında tarafını ilan ediyor: “Bir ay önce ‘hata’ dedik geçtik, şimdi jeti vurduk, pilotun kanlı yüzünün etrafında tekbir getirenlerin videosu da tuz biber... Nereye böyle Türkiye?”

Tehdidini de, tam bir Rus görevlisinin yapacağı densizlikte sergiliyor: “Bu videonun Rusya’nın atacağı adımlara etkisi olacaktır, şüphesiz. Suriye operasyonlarında çok daha agresif davranacaktır. Özellikle Türkmenler için hayat daha da zorlaşacaktır. Rusların da bulduğu ilk fırsatta bir Türk jetini düşüreceğini tahmin etmek de yüksek jeopolitik bilgisi gerektirmiyor.”

“Kim takar Ezgi Başaran’ı” demeyin.. Milli olduğunu iddia eden bir medya patronu.. Kendi sırtından. Kendi ülkesine böyle hainlik ettiremez. Ettirmemelidir.. Bu hanım, gitsin Özgür Gündem’de.. Gitsin Rusların Pravda’sında, istediğini söylesin, yazsın.. Ama.. “Ben bu vatanın milli bir evladıyım” diyen patrondan maaş alıp, bu ülkeye ihanet etmesin!

SEN NASIL"BU VATANIN MİLLİ BİR EVLADI OLUYORSUN?"

Aydın Doğan’ın.. Bir başka maaşlı elemanı.. Şirin Payzın.. Dün attığı tivitlerde.. Putin’in açıklamasını aktarmış. Lavrov’un açıklamasını aktarmış. Lavrov’un açıklamasından sonra, tur şirketinin Türkiye’ye yönelik iptallerle ilgili açıklamasını aktarmış...

Rusya lehine, Türkiye’yi tehdit eden Kadirov’un açıklamasını aktarmış. Ama Başbakanımızın da.. Genelkurmay Başkanlığı’nın da açıklamasını tek kelime ile de olsa görmemiş.

Söyler misin Aydın Doğan.. Bu kadar net, milli bir davada.. Senin elemanların, Ruslar lehine taraf tutuyorsa.. Sen nasıl “bu vatanın milli bir evladı” oluyorsun?"