BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2015 TEOG cevap anahtarları ve ilk gün soruları EBA

TEOG cevap anahtarı ve ilk gün soruları yarın eba.gov.tr'den açıklanacak. TEOG cevap anahtarı 2015 için MEB'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak MEB her yıl TEOG soruları ve cevap anahtarlarını TEOG sınavları bitiminde açıklıyor.

Abone ol

2015 TEOG soru ve cevap anahtarları için gözler MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA'da. 

2015 TEOG cevap anahtarı ve ilk gün soruları ile yarın yapılacak sınavların soru ve cevapları yarın saat 14.00'den sonra eba.gov.tr'den yayınlanması bekleniyor.

TEOG İLK GÜN SINAVLARI ÇOK KOLAYDI!

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ilk dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu bitti.

Sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde, toplam 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapılıyor.

Oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapıldı. Ortak sınavlar, Türkiye saatiyle 09:00, 10:10 ve 11:20'de aynı anda başladı ve saat 12:00'de sona erdi.

Milliyet Gazetesi Eğitim Yazarı Abbas Güçlü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 2015 TEOG soru ve cevaplarının kolay olduğunu yazdı.

Güçlü, "Bu durumda yine yüzlerce hatta binlerce sınav şampiyonu çıkacak ve aynı puanda on binlerce aday yığılması olacak. İşte bu durumda okul başarı puanları çok öne çıkacak" dedi. 

TEOG SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi. Sınav süresi her ders için 40 dakika oldu.

Ortak sınavın yarınki ikinci oturumunda, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.

TEOG SORULARI 2015 eba.gov.tr'DE OLACAK

Kasım 2015 TEOG soruları ve cevapları eba.gov.tr'den açıklandığında öğrencilerin EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

TEOG soruları ve cevapları Kasım 2015 eba.gov.tr'den açıklanacak

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR EBA ŞİFRESİ ALMA

TEOG sorularının ve cevaplarının açıklanacağı eba.gov.tr'ye giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtı şöyle.

Bilgisayarınızdan arama çubuğuna eba.gov.tr adresini girdikten sonra karşısına aşağıdaki giriş sayfası çıkacak. 

Eba giriş nasıl yapılır eba şifresi alma linki

Bu sayfanın sağ üst köşesindeki giriş linkini tıklayınca aşağıdaki sayfaya ulaşacaksınız.

eba şifre alma

Bu safyadan Öğrenciye Şifre Verme linkini tıklayarak istenen bilgileri girmeniz durumunda eba şifresi edinmiş olacaksınız. MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA'dan TEOG sınavlarıyla ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.