BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

e-okul öğrenci girişi yapma lise tercih işlemleri yüzdelik puan

2018 LGS okulların yüzdelik dilimleri ve okul tavan taban puanlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerine başladı. 13 Temmuz'a kadar öğrenciler e-okul öğrenci girişi yapma modülünden lise tercihlerini yapabilecek. Peki e-okul öğrenci girişi yapma nasıl olur, işte e-okul lise tercihi yapma bilgileri

Abone ol

e okul öğrenci girişi yapma, 2018 e-okul lise tercihi yapma sayfası 2 Temmuz'da adayların erişimen açıldı. E okul sayfası lise tercihleri nedeniyle yeniden ilgi görmeye başladı. Liselere geçişte yeni sistem olan LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercihleri bugün başladı. E- okul üzerinden yapılabilecek olan tercih süreci 13 Temmuz'a kadar devam edecek. Peki, E okul ile lise tercih işlemleri nasıl yapılır? 

E-OKUL NEDİR: E- Okul, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.

E-OKUL LİSE TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

LGS güvenlik kayıt numarası, tercih işlemlerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin karşısına çıkan aşamalar arasında yer aldı. Yerel yerleştirme için tercihlerini listeleyecek olan öğrencilerin yanı sıra merkezi yerleştirme işlemlerini de uygulamak isteyen vatandaşlar, E Okul üzerinden giriş gerçekleştirecek. Peki, E Okul ile LGS tercihlerini gerçekleştirmek isteyen birçok kişinin karşılaştığı güvenlik kayıt numarası nedir? İşte, bazı bilgiler

LGS güvenlik kayıt numarası, E Okul üzerinden tercihlerini gerçekleştirmek isteyen binlerce kişinin araştırdığı konu oldu. TC Kimlik ve Okul Numarası haricinde Güvenlik Kayıt Numarasına da ihtiyaç duyacak olan vatandaşlar, bu numaranın nereden temin edilebileceğini sorgulamaya başladı. Peki, LGS güvenlik kayıt numarası nedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

LGS GÜVENLİK KAYIT NO NEDİR: Güvenlik Kayıt No alanı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Yerleştirme Sınavı başvurusunda verilen numaradır.

Bu sınava Başvuru yapmamışsanız ilk girişte boş geçiniz. Başvurunun kaydedilmesinden sonraki girişlerde size verilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini girmelisiniz.

Dikkat: Kayıt işleminden sonra ekranda gösterilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini almayı unutmayınız! Numarayı almayı unuttuysanız öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak Güvenlik Kayıt Numarası'nı öğrenebilirsiniz.

e okul LGS tercihleri nasıl yapılıyor?: Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirme. e okul sistemi üzerinden MEB’in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak. 

Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz. Örneğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir.

Yerel yerleştirme tercih butonu açıldığında; “Yeşil” renkteki okullar kendi kayıt bölgenizi, *Mavi renkteki okullar sizin kayıt bölgenize komşu bölgedeki okulları, *Kırmızı renkteki okullar diğer kayıt alanındaki okulları ifade edecektir. Yerleşme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul “yeşil” renkle belirtilmiş okul olacaktır. Yerel yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra merkezi yerleştirme tercih işlemlerine başlayabilirsiniz.