BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

AÖL sınav giriş belgesi alma 3. dönem açık lise sınav yeri sorgulama

AÖL sınav giriş yerleri açıkladı mı, AÖL sınav giriş belgesi bugün saat kaçta açıklanacak sorularının cevabı lise eğitimine dışarıdan devam eden açık lise öğrencilerinin gündeminde. 7-8 Temmuz'da yapılacak AÖL sınavı giriş belgeleri bugün meb.gov.tr adresinden alınacak. Açıklise sınavına girecek öğrencilerin AÖL sınav giriş belgesi çıktısını almak zorunda.

Abone ol

AÖL 3. dönem açık lise sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak sorusuna kilitlenen binlerce öğrencinin beklediği haber MEB'den geldi. Eğitim hayatını açık liseden devam ettirmek isteyen öğrencilerin girdiği AÖL 3. dönem sınav giriş belgeleri bugün meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. 7-8 Temmuz'da yapılacak olan AÖL sınavına sınav giriş belgesi ile girmek zorunlu.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK: Lise eğitimine dışarıdan devam eden ve AÖL'de eğitim alan on binlerce öğrenci, AÖL 3. dönem sınavlarının giriş belgesinin ne zaman yayınlanacağını araştırıyor. Ülke çapında yapılacak olan ve çok sayıda öğrencinin katılım sağlayacağı AÖL 3. dönem sınavları için sınav giriş belgeleri, bugün MEB tarafından yayınlanacak.

Bakanlık söz konusu sınav giriş belgelerini erişime açtıktan sonra, MEB'in resmi internet sitesinden güvenlik Kodu, öğrenci numarası ve şifre ile öğrenci girişi yapan öğrenciler menüden sınava giriş belgesi alabilirler ve sınava giriş yerlerini öğrenebilirler.

AÖL SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.