BIST 10.282
DOLAR 32,28
EURO 34,84
ALTIN 2.415,47
HABER /  GÜNCEL

DYP’den çatıya destek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşen Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verecekl...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşen Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz ve heyetini Genel Merkezdeki makamında kabul etti.DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aranan kan olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin içinde geçmekte olduğu dönemin ne kadar hassasiyet içinde olduğunu ifade etmeme herhalde gerek yok. Tarih boyunca hiç böyle çalkantılı ve ereye gittiği belli olmayan bir dönem, yaşamamıştık. Önümüzde Türkiye’nin kendi meselesine sahip çıkacak, kendi demokratik rejimini yeniden tesis edecek kilometre taşlarından bir tanesi de 10 Ağustos ve ya 25 Ağustosta olacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını hem bir nezaket ziyareti hem de bu seçim kampanyasında Doğru Yol Partisi’nin elinden gelen her şeyi partiler üstü adayımızı destekleme konusunda yardımcı olacağımız, bütün Türkiye dolaşacağımızı ve Doğru Yol Partisi’nin sesini duymak isteyen Türkiye’de bu sese kulak kabartacak milyonlar olduğunu ifade ettik. Güzel bir görüşme oldu. Görüşmelerimiz ve çalışmalarımız daha sıkı şekilde devam edecektir. Doğru Yol Partisi, Cumhurbaşkanı adayını bulmuştur. Aranan kan bulunmuştur” şeklinde konuştu.
Özaçıkgöz, şöyle devam etti:
“Özel bir talepleri yok. Beraber çalışmaktan mutlu olacaklarını söylediler. Görev verildiği takdirde ben ve arkadaşlarım seçim kampanyası, otobüsün üstüne çıkıp Türkiye’nin meselelerini izah ettikten sonra adayımıza oy talep edeceğiz.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, süreç içerisinde her geçen gün desteklerin artacağını, artmakta olduğunu gördüklerin belirterek “DYP Genel Başkanın ziyareti de bunu gösterdi. Umudumuzu en çok besleyen, hem sivil toplum örgütleri, hem de sözü geçen partilerimizi ziyaretlerimiz de prensipler ve adayın kimliği ve kişiliği konusunda ortak paydaları paylaşmıştık. Prensiplerde mutabık olursanız herkes birlik içerisinde hareket etmeye başlar” dedi.
İmzaların ne zaman toplanacağını bilmediğin ifade eden Çıray, “Kampanyanın nasıl yürüyeceği konusunda bir komisyonun çalışmakta olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
(İHA)