BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.398,21
HABER /  GÜNCEL

Brezilya 2014: Arjantin ve Almanya sahaya çıkıyor

Dünya Kupası'nda takımlar ikinci grup maçlarını oynuyor. Bugün TSİ saat 19:00'da Messi'li Arjantin İran karşısında olacak. Mesut Özil'li Almanya ise, TSİ 23:00'da Gana ile karşılaşacak. Kapanışı TSİ Nijerya ve Bosna Hersek yapacak.

Abone ol

Dünya Kupası heyecanı devam ediyor. Bugünün açılışını TSİ 19:00'da Arjantin ve İran yapacak.

Arjantin'in ilk maçında Bosna Hersek'e karşı akıllarda kalan bir gol atan ve takımını galibiyete taşıyan Lionel Messi tekrar sahaya çıkıyor.

Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Portekiz'i 4 - 0'lık skorla sahadan silmeyi başaran Almanya ise, bugün ABD'ye son dakikada yediği golle yenilen Gana karşısında.

Günün son maçı ise, Nijerya ve Bosna Hersek arasında oynanacak.

İran takımı, Messi ve arkadaşlarının göze hoş gelen hücum futbolunu bozabilir mi? Almanya ilk maçtaki başarısını bugün de tekrarlar mı? Arjantin karşısında iyi bir oyun sergilemesine rağmen maçı kaybeden Bosna Hersek bugün sahadan galip ayrılabilir mi? BBC spor editörü Mark Lawrenson, maçlarla ilgili yorumlarını ve skor tahminlerini derledi.

Arjantin - İran

  • Yer: Mineirao Stadı, Belo Horizonte şehri
  • Başlama saati: TSİ 19:00

Mark Lawrenson: Nijerya karşısında gördük ki Carlos Queiroz yönetimindeki İran çok disiplinli bir futbol oynuyor. Ancak Arjantin karşısında disiplin yeterli değil. Arjantin takımı Bosna Hersek karşısında ilk yarıda tutuktu, daha sonra biraz açıldılar. Artık turnuva stresini üzerlerinden atmış olmalılar. Arjantin'in yıldızı Messi, Bosna karşısında ikinci yarıda boş alanlar buldukça kalitesini gösterdi. Takımının bugün de Messi'ye ihtiyacı olacak.

Tahmin: Arjantin 2 - 0 İran

Almanya - Gana

  • Yer: Castelao Stadı, Fortaleza şehri
  • Başlama saati: TSİ 23:00

Mark Lawrenson: ABD'ye kaybeden Gana bu maçı mutlaka kazanmak zorunda. Bu da heyecanlı bir maç izleyeceğimiz anlamına geliyor. Gana'nın hücuma yönelik oynaması Almanya'ya açık alanlar bırakacaktır. Alman oyuncular tam da bunu istiyor. Kalitesini Portekiz karşısında fazlasıyla ispatlayan Almanya ise, başarılı sonuçlara devam etme hedefinde.Bu maçı alıp gruptan çıkmaya yaklaşmaları olası.

Tahmin: Almanya 2 - 0 Gana

Nijerya - Bosna Hersek

  • Yer: Arena Pantanal, Cuiaba şehri
  • Başlama saati:TSİ 01:00

Mark Lawrenson: Turnuva başlamadan önce Nijerya'nın Arjantin ile birlikte gruptan çıkacağını düşünüyordum. Ancak artık Bosna Hersek'in daha fazla şansı olduğu görüşündeyim. Arjantin karşısında çok iyi mücadele ettiler ve rakip kalede büyük tehlikeler yarattılar. Nijerya ise, İran karşısında oldukça etkisizdi ve hayal kırıklığı yarattılar.

Tahmin: Nijerya 1 - 2 Bosna Hersek

Günün izlenmesi gereken oyuncusu: Vedad Ibiseviç

Arjantin'e karşı takımının tek golünü atan Boşnak yıldızın gol sezgileri çok güçlü.

Stuttgart'ta forma giyen Ibiseviç, oldukça zorlu bir çocukluk dönemi geçirdikten sonra milli takım seviyesine kadar yükselmeyi başarmış.

Ibiseviç, 1990'larda Bosna savaş halindeyken, kız kardeşiyle birlikte annelerinin kazdığı bir çukura saklanarak Sırp askerlerden kurtulmayı başardığını belirtiyor.

29 yaşındaki Ibiseviç Dünya Kupası'na çok formda başladı. Kupa elemelerinde 10 maçta 8 gol atan yıldız forvet, Arjantin maçını da boş geçmedi.

Arjantin'e karşı temkinli bir oyunu benimseyen Bosna Hersek, Ibiseviç'i sonradan oyuna sokmuştu. Bugün ise, yıldız oyuncunun ilk 11'de olması sürpriz yaratmayacak.