BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.423,32
HABER /  GÜNCEL

DYP'den AK Parti'ye ağır suçlama

Başbakan Erdoğan'ın belediyecilikten kalma alışkanlıklarını sürdürdüğünü vurgulayan DYP'li Arık, çok ağır konuştu: "AKP iktidarı Hitler rejiminden farksız!"

Abone ol

İşte DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük'ün zehir zemberek açıklaması:

-Son iki buçuk yıldır, cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde, bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya kalınmıştır. Sayın Erdoğan’ın Belediyecilik’ten kalma alışkanlıklarını ne yazık ki, Başbakanlık makamına da taşıdığını görmekteyiz.

Ülkemiz insanı zaten zor günler yaşarken, gerek gerçek gündeme, gerekse yaratılmak istenen suni gündemlere ilişkin konularda Sayın Başbakan’ı hep azarlayan olarak görmekteyiz.

Büyük Atatürk, cumhuriyeti toplumsal bir mutabakatla, milletiyle kucaklayarak kurmuş, düşmanla böylece başa çıkabilmiştir.

Yoksa, bir avuç insanın o günün şartlarında mucize olarak nitelenebilecek azminin arkasında, milli ruhun yansımasını görmek için kahin olmaya gerek yoktur.

Ülkemiz sorunlar yumağıyla boğuşup, halk isyan noktasına gelmişken, önce zam isteyen memurumuz, ardından aş isteyen emeklimiz, diplomasıyla işsiz gezen gencimiz, tarlasında 40 derece sıcağın altında akıttığı terin karşılığını alamadığı için isyan eden çiftçimiz ne yazık ki; bu başbakan tarafından azarlanmış, hatta aşağılanmıştır.

Bugün gelinen noktada, Sayın Erdoğan’ın fukara edebiyatı üzerine kurduğu siyaset anlayışının çöktüğünü, gelir dağılımındaki akıl almaz adaletsizlikten anlamak mümkündür. Bir yandan Bangladeş standartlarında yaşayan insanlarımız, diğer yanda Manhattan’ın lüksü içinde yaşayan azınlıklar.

Bu çarpık tabloya bugün bir de eğitim kurumlarıyla girilen kavga eklenmiştir. Bilim adamı hüvviyeti taşıyan, ülkemizin aydın yarınları için öğrencilerimizi yetiştirme gayreti içinde olan başta YÖK Başkanı olmak üzere, Üniversite Rektörleriyle ağız dalaşına girebilen Sayın Başbakan’ı, oturduğu koltuğun hakkını vermeye ve devlet umuruna yakışır tarzda devlete hükümet etmeye davet ediyoruz.

Muhalefetin sesini susturmak için her türlü ayak oyununu deneyen ve dikta rejimlerini aratmayacak kanun değişiklikleriyle iktidarını sağlamlaştırmaya çalışan Erdoğan’ın başındaki AKP hükümeti, bugün ikinci dünya savaşındaki Hitler rejiminden farksız hale gelmiştir.

Sonun başlangıcını kendisi de görmüş olacak ki sorunları kavgayla halledebileceğini zanneden Sayın Başbakan; yakın bir gelecekte, ısrarla kaçtığı, üstünü örtmeye çalıştığı seçim sandığını kendisi ortaya çıkarmak zorunda kalacaktır. "