BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  DÜNYA

Düsseldorf’ta Başbakan’a destek mitingi

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Başbakan Erdoğan’a destek mitingine Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılan binlerce kişi Başbakan’a sevgi...

Abone ol

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Başbakan Erdoğan’a destek mitingine Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılan binlerce kişi Başbakan’a sevgi gösterilerinde bulundular.

100 BİN KİŞİ KATILDI
Düsseldorf’daki mitinge Almanya Belçika ve çeşitli Avrupa ülkelerinden yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı ifade edildi. Halk miting boyunca Başbakan’a destek sloganları atarken Uğur Işılak ve Ahmet Baydaroğlu konserleriyle de büyük coşku yaşadılar.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çavuşoğlu ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Süleyman Çelik de mitingde konuşma yaptı. Meydandaki binlerce kişi darbeye hayır şeklinde sloganlar atarken Bakan Çelik de kardeşliğe vurgu yaparak Mısır halkının yanında olduklarını dile getirdi. Telekonferans yoluyla meydandaki halka seslenen Başbakan Erdoğan ise Mısır’daki olaylara değinerek Türkiye’nin darbe yapanlara saygı göstermeyeceğini ifade etti.
(İHA)