BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  DÜNYA

Başpehlivan’ın memleketinde bayram sevinci

Edirne Sarayiçi’nde düzenlenen 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3. defa altın kemer sahibi olan Ali Gürbüz’ün memleketi Antalya’da d...

Abone ol

Edirne Sarayiçi’nde düzenlenen 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3. defa altın kemer sahibi olan Ali Gürbüz’ün memleketi Antalya’da da büyük sevinç yaşanıyor.
Belek Belediyesi adına güreşen ve finalde rakibi İsmail Balaban’ı yenerek üçüncü defa altın kemer sahibi olan Ali Gürbüz Antalyalılara da bayram sevinci yaşattı. Gürbüz, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üç defa üst üste birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi oldu. Güreşlerin ardından duygularını dile getiren Antalya’nın Belek bölgesi esnafı Ali Gürbüz’ün kendilerini büyük sevinç yaşattıklarını belirtti.

’’YILLARDIR KEMER İÇİN UĞRAŞIYORUZ’’
Belekli olarak çok mutlu olduklarını söyleyen Belek Esnaf Derneği Başkanı Halil Kuş Belek’in yıllardır kemer için uğraştığını söyledi. Ali Gürbüz’ün kendilerini çok sevindirdiğini kaydeden Kuş, “Belek yıllardır kemer için uğraşıyor. Yeşille bunu kaçırmıştık. Ali Gürbüz’le yakaladık. Hepsi bizim çocuklarımız. Bölgenin insanları. Ali Gürbüz bizi çok sevindirdi, ama kendisi için de anlamlı ve önemliydi. Babası da yıllarca başpehlivanlık yapmış birisi idi. Erken kaybettiğimiz birisiydi” dedi.
Belek’in yıllardır güreş sporuna çok büyük emek ve büyük yatırım yaptığını ifade eden Kuş “Birçok genç Ali Gürbüzler de arkadan geliyor, nice gençler yetiştiriyor Belek” şeklinde konuştu.

’’ALİ’NİN SIRTI YERE GELMEDİ’’
Bölgede güreşe en fazla yatırımın Belek tarafından yapıldığını belirten Kuş, “Üçüncü yıl itibari ile Ali’nin üzerine gidileceğini haberlerini alıyorduk. Ankara özellikle bize çok bilenmişti. Ama Ali’nin sırtı yere gelmedi. Belek’in de sırtı yere gelmedi. Çok şükür kemeri de aldılar geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

’’KEMERİ ŞİMDİ SABİTLEDİK’’
Eski güreşçilerden Süleyman Mecek de beş yıl boyunca kemerin Belek’de olduğunu ancak sabitleyemediklerini bildirdi. Mecek, “Recep Gürbüz ilk yıl aldı, Recep Gürbüz gittikten sonra iki yıl Mehmet Yeşil aldı. Daha sonra Ali’ye nasip oldu. Bu yıl Allaha şükür aldık ve Ali Gürbüz’e sabitledik kemeri. Artık Kemer Antalya’nın. Kardeşim Belediye Başkanı, çok emek harcıyor buna. Mutluyuz. Yeğenim de Edirne’de yarıştı” şeklinde konuştu.
(İHA)