BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Er meydanında doping olmaz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ortaya çıkan doping skandalı hakkında yaptığı açıklamada, “Er Me...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ortaya çıkan doping skandalı hakkında yaptığı açıklamada, “Er Meydanı’nda doping olmaz. Doping kullananlar ve antrenörleri hakkında idari ve hukuki süreçleri başlatırız” dedi.
Edirne Sarayiçi Er Meydanı’ndaki güreşleri izlemeye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç burada yaptığı açıklamasında, “Er Meydanı’nda doping olmaz genel manada sporda doping olmaz olmaması lazım. Bu konuyla ilgili uluslar arası kurallar belli. Yeni keşiflere yeni icatlara gerek yok. Uluslar arası anlamda sporun gereklilikleri çok net bir şekilde ortada. Doping konusunda küresel bir mücadele var. Türkiye’de Türk spor kamuoyu, hükumet olarak bizler aynı mücadeleyi evrensel kurallar çerçevesinde sürdürmeye kararlıyız. Bu konuyla ilgili yaklaşımlarımızı ifade ettik. Bir kere daha bunu hatırlatıyorum doping konusundaki yaklaşımımız sıfır toleranstır. Bu konuya kesinlikle müsama göstermeyeceğiz. Kırkpınar’da doping olmaz. Er meydanında doping olmaz. Genel manada sporda zaten doping olmaz, olmaması lazım. Doping kullananlar hakkında idari ve hukuki süreçler işletilir. Bu konuda kesinlikle bir taviz vermemiz söz konusu olmaz” diye konuştu.