BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

’’Meclis çalışmaya başlamalı’’

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Meclis’in tatil süresinin uzun tutulmaması gerektiğini belirterek, Ramazan’dan hemen sonra çalışma...

Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Meclis’in tatil süresinin uzun tutulmaması gerektiğini belirterek, Ramazan’dan hemen sonra çalışmaya başlayıp, çözüm süreci konusunda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

’’TATİL SÜRESİ UZUN TUTULMAMALI’’
BDP, “Hükümet Adım At” adı altında Galatasaray Meydanı’nda çözüm sürecine ilişkin eylem düzenledi. Eyleme katılan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yaptığı açıklamada çözüm süreciyle ilgili ortaya çıkan talebin önemli olduğunu belirterek, “Hükümet ilk kez kamuoyu önünde bir müzakere sürecine başladı. Bu önemlidir. Abdullah Öcalan’la devletin yaptığı görüşmelerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Meclis tatile girecek. Bu tatil süresi uzun tutulmamalıdır. Ramazan’dan sonra meclis derhal çalışmaya başlamalı ve gerekli çalışmaları, yasal düzenlemeleri yapmalıdır. Bu sadece Kürtler açısından değil, bütün Türkiye açısından hayati bir konudur” dedi.

’’PALALI SALDIRI BDP’YE MAL EDİLEMEZ’’
BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Koçak ise Taksim’de dün yapılan eylemler sırasında Talimhane’de BDP’li bir gencin satırla göstericilere saldırdığı iddialarına yanıt verdi. Koçak, “Bu gencin Kürt olması, bu gencin Mardinli olması bu saldırının BDP’ye mal edileceği anlamına gelmez. Bir saat önce ailesi partiye gelerek Kürt halkından, partiden ve gezi direnişçilerinden özür dilediklerini olayın tamamen psikolojisi bozuk olan bir gencin, işsizlikten bunalarak burada bilinçsizce sağa sola saldırmasının dışında herhangi bir şey değildir” diye konuştu.
(İHA)