BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.467,95
HABER /  GÜNCEL

Dursundan Akmana destek

RTÜK de tartışma büyüyor. RTÜK Başkanı Dursun da tartışmaya katıldı. Başkan Akman'a sahip çıktı. Hülya Alp ise Başkan'a tepkili...

Abone ol

İNTERNETHABER/ ANKARA

RTÜK'te eski Başkan Zahit Akman ile Kurul üyeleri Hülya Alp ile Mehmet Dadak arasında geçen Cuma günü yaşanan gerilime Başkan da dahil oldu. Basın toplantısı düzenleyen RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, "Takdir edersiniz ki durup dururken kimse bir başkasına yüksek sesle bir şey söylemez veya hoş olmayan bir söz telaffuz etmez. Ortada bir sorun varsa o sorunun iki tarafının olması gerekir" dedi.

Olayı nahoş ve üzüntü verici olarak nitelendiren Dursun, şunları söyledi:

"REFLEKS OLMUŞTUR"

"Tartışma, üst kurulda bazı üyeler arasında cereyan etmiş, üyelerimizden birisinin konuşması sırasında, konuşması henüz bitmemişken bir başka üyemizin başkandan izin almaksızın konuşmaya müdahale etmesi, soru sormak istemesi dolayısıyla başlamış, iki üye arasında cereyan eden bu hadise diğer üye arkadaşımızın müdahil olmasıyla arzu, tasvip etmediğimiz üzüntü duyduğumuz bir takım nahoş diyebileceğimiz gelişmelere yol açmıştır. Bir üye arkadaşımızın sözünün kesilmesi, başkandan izin almaksızın konuşmaya girilmesi dolayısıyla, o anda, bir anda bir refleks şeklinde ortaya çıkan bir tepki ve yarattığı bir başlangıç olmuştur. Biz meseleye, üzüntü duymakla birlikte bunun daha fazla dallandırılması, budaklandırılması, farklı kesimlere taşınması, değişik tartışmalara yol açılmasının uygun olmadığını düşünmekteyiz."

İki üyenin basın toplantısı yapmasına engel olduğunu kabul eden Dursun, "Tartışmayla ilgili tek taraflı beyanlarla bir bakıma maksadı aşan sözlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi ve olayın abartılarak tek bir kişi suçluymuş gibi takdim edilmesi doğrusu başkanlığını yürüttüğüm kurul açısından hoş bir durum değildir" dedi. .

"OLMAMIŞ GİBİ DAVRANALIM"

Dursun şunları söyledi:

"Burada kimin haklı, kimin haksız, kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunu belirlemek benim yetkimde bir konu değildir. 'Bunu tespit etmek de sanıldığı kadar kolay değildir. Bir olay olmuştur, o olayı olmamış gibi kabul ederek, yeniden çalışmalara devam etmemiz gerekir."

ETİK KURULA GİDİLEBİLİR

Dursun bir soru üzerine, "Üyelerimizi etik kuruluna şikayet etme söz konusu olabilir ama onunla ilgili herhangi bir hazırlığımız yok. Üst Kurul'la bu konuyu konuşuruz. Üst Kurul üyeleri arkadaşlarımız bu tartışmaların gereksiz yere Üst Kurul'u yıprattığını, etik açıdan bir sorun teşkil ettiğini düşünürlerse, o kararı icra etmek için elimizden geleni yaparız. Ama şu anda öyle bir çalışmamız yok" dedi.

DOZU FARKLI

Dursun daha önce de tartışmalı toplantılar yaşandığını belirterek, "Belki bunun dozu biraz daha farklı noktalara doğru çıkmıştır. İfade ettiğiniz üyelerin birbirinin üzerine yürümeleri şeklinde, o şekilde ben değerlendirmiyorum doğrusu. Bu sanıyorum kamuoyundaki yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan bir değerlendirme. Hoş bir şey olduğunu söylemiyorum ama bunu da bir üyenin diğeri üzerine yürümesi şeklinde görmüyorum ben" dedi.

Dursun bundan sonraki toplantıların güvenlik açısından da bir sıkıntıya neden olamayacağını savundu. Akman'ın yurt dışında olması nedeniyle yarınki toplantıya katılamayacağını hatırlatan Dursun,"Darp girişimi olsaydı o zaman darp edilen bir arkadaşımızın olması lazım, böyle bir söz konusu değil" dedi.

"KADIN DEMİŞ OLABİLİR"

Davut Dursun, olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili şunları söyledi:
"Bu tartışmada 'kadın' diye hitap edilmiş olabilir, nahoş sözler söylenmiş olabilir. Bunları yeniden 'filan şunu söyledi', 'falan kez şöyle davrandı', 'yerinden kalktı', bunu geçelim artık. Bunu gündemde tutmanın, bunu bu şekilde tartışmanın, abartmanın, abartılı bir şekilde takdimin kimseye yararı olmadığını düşünüyorum."

HÜLYA ALP: HAFIZA TAZELEYECEĞİM

Hülya Alp İNTERNETHABER'e RTÜK Başkanı Dursun'un yaptığı basın toplantısını değerlendirdi. Alp, "Başkanı dinledim. Bazı yerlerde bizi doğrulayan ifadeleri var, ama konuşmaların tümünü dinleyince mutlu değil mutsuz değilim. Anlaşılıyor ki üzerinden çok fazla zaman geçmemiş olmasına rağmen hafızaları bir kez daha tazelemekte yarar var. yarınki toplantıda bunu yapacağım. Özür dilenmesini yeniden talep edeceğim. Umarım ki çözümü kendi aramızda bulur, birlikte çalışma ortamını sağlayabiliriz. Olayın kamufle edilmesi başka platformlara çekilmesi hiç etik değil" dedi.