BIST 10.211
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.460,40
HABER /  GÜNCEL

Genç kıza tecavüze ceza yağdı

Çaycuma'da 16 yaşındaki genç kıza tecavüz eden 9 kişiye hakim resmen ceza yağdırdı.

Abone ol

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 3 yıl önce 16 yaşındaki genç kıza tecavüz ederek fuhşa zorladıkları gerekçesiyle yargılanan 9 kişiden 5'ine 17'şer yıl 6 ay, 2'sine 15'er yıl, 1'ine de 5 yıl hapis cezası verildi. Duruşma sürecinde yaşamını yitiren 1 kişiyle ilgili iddianame düşürüldü.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklar Murat G. ve Sercan Y'nin yanı sıra Serdar K, Emrah K, Erkan Ü, Eren S, Gökhan K. ve Arzu K'nin avukatları hazır bulundu.

Helvacılar köyünde 2006'da 16 yaşındaki H.B'yi zorla ormanlık alana götürerek iki gün süreyle tecavüz ettikleri ve fuhşa zorladıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Murat G, Emrah K, Serdar K, Eren S, Gökhan K, Erkan Ü. ve Sercan Y, “cinsel amaçla birden fazla kişiyle hareket etmek suretiyle genç kızı hürriyetten yoksun bıraktıkları” gerekçesiyle 5 yıl hapisle cezalandırıldı.

Mahkeme heyeti, zincirleme olarak H.B'ye cinsel istismarda bulunan Murat G, Serdar K, Emrah K, Sercan Y, Erkan Ü'yi 12'şer yıl 6 ay, bir kereye mahsus istismarda bulunan Eren S. ve Gökhan K'yi 10'ar yıl hapse çarptırdı.

H.B'yi fuhşa teşvik etmek ve bu maksatla barındırmak ve çocuğun fuhşuna aracılık etmek suçundan Arzu K'ya da 5 yıl hapis cezası verildi.

Sanıklardan Aykut E. hakkında iddianame ise yargılama sürecinde yaşamını yitirmesinden dolayı düşürüldü.

Dava sonucunda, Murat G, Emrah K, Serdar K, Erkan Ü. ve Sercan Y. toplam 17 yıl 6'şar ay, Eren S. ile Gökhan K. 15'er yıl ve Arzu K. ise 5 yıl hapisle cezalandırıldı.

Duruşmaya katılan Murat G. ve Sercan Y. tutuklandı, diğer sanıkların yakalanması için emir çıkarıldı.