BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  POLİTİKA

Beklenen mektup Baykala ulaştı

Ankara'da merakla beklenen mektup sonunda postaya verildi. Erdoğan'ın mektubu akşam saatlerinde ulaştı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Bayram'dan önce "Baykal'a mektup göndereceğini" açıklamıştı... "Bayram ertesi Sayın Baykal'a mektup yazacağım. Kabul ederse eder, etmezse kendi bilir. Yazdıkları rapor elimizde, 'Arkasındayız' diyorlar. O rapordan şunlardan yararlanacağız diyeceğiz" diye konuşmuştu.

Karar AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda ele alındı...

Baykal da merakla mektubu bekliyordu. Hatta dünkü toplantısında "Postacı bugün de kapımızı çalmadı" demişti.

Mektup bugün saat 17.30 civarında Başbakanlık'tan çıktı... Mektup,  Söğütözü'ndeki CHP Genel Merkezi'ne akşam saatlerinde ulaştı.

Başbakan Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a mektubu özel kurye ile gönderdiği bildirildi. Erdoğan'ın mektupta 'demokratik açılımla' yapmayı hedefledikleri konular hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Mektubun içeriğinde Baykal'la görüşme talebi yer alıyor...

Kürt açılımı sürecinin ilk günlerinde DTP yetkilileri ile bir araya gelen Başbakan Erdoğan'ın Baykal ve Bahçeli ile görüşmemesi; yerine İçişleri Bakanı Atalay'ın liderlerden randevu istemesi eleştirilmişti. Hatta bu yaklaşım muhalefeti küstürmüştü.

CHP kulislerine göre Baykal, Başbakan'ın görüşme talebine birkaç gün içinde yanıt verecek. Cevap metninde Kürt açılımıyla ilgili somut bir bilgi verilmediğine dair uyarılar da yer alacak.