BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.446,83
HABER /  GÜNCEL

Böyle bir kovulma görülmedi!

İşçi kovmanın bir adabı vardı. Patronlar karşındakinin insan olduğunu bilirdi. Şimdi bir cep telefonu mesajıyla "kovuldun" diyorlar.

Abone ol

İstanbul Okmeydanı Devlet Hastanesi'ndeki taşeron temizlik işçileri sesli mesajla kovuldu. 18 işçinin cep telefonuna gelen sesli mesaj "Yarın işe gelmeyin çünkü yeni gelen şirket sizinle  çalışmak istemiyor" diyordu

CEPTEN SESLİ MESAJ: KOVULDUNUZ!

Birgün Gazetesi'nin manşetten verdiği habere göre; Emin Temizlik LTD. adlı şirket sendikalı işçilerle çalışmak istemedi. Hiçbir resmi tebligatta bulunmaksızın bir cep telefonu mesajıyla 18 işçinin işine son verdi.

Sendikanın hastane temsilciliğini yapan işçi Oktay Yavuz taşeron şirketin değişeceğini öğrenmeleri üzerine başhekimle göreşmeye gittiğini, başhekimin bir sorun yaşamayacaklarına dair söz verdiğini söyledi. Ancak sözler tutulmadı ve işçiler mesaj ile işten atıldıklarını öğrendi.

DİĞER İŞÇİLERE DE TEHDİT

490 TL'YE çalışan işçiler işten atılma nedeniyle direniş başlattı. Ancak iş arkadaşları kovulma tehdidiyle karşılaşınca direnişe destek azaldı.

Ali Çakin adlı işçi, 280 işçinin 230'unun sendikalı olduğunu ama sendikalı işçilerin tehdit edildikleri için kendilerini destekleyemediklerini belirtti.

Sendika temsilcisi Oktay Yavuz, sendikalı olmayı sürdüreceklerini belirterek "Gözlerimizin içine baka baka bize yalan söylüyorlar. Tam da bu yüzden sendikalı olduk. Bu bizim yasal hakkımız" diye konuştu.