BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Duranadam'ın arkadaşından bir kare daha!

Duran Adam Erdem Gündüz'ün türban yasağı eylemi yaptığını bir fotoğrafla gösteren arkadaşı aldığı tepkilere yine fotoğraflı yanıt verdi.

Abone ol

Bahar GİRTİ YILDIRIM
İNTERNETHABER.COM

'Duran Adam' Erdem Gündüz'ün üniversitede türbanlıların üniversiteye girişinin yasaklanmasıyla ilgili eylem yaptığını bir fotoğrafla ortaya çıkaran ancak "O fotoğraf mizansen" tepkileri alan arkadaşı Alper Alpözgen, bu kez de e-muhtıra sonrası katıldığı yürüyüşten bir kare yayınladı.


Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olayların ardından AKM'ye karşı durarak ismini duyuran Erdem Gündüz'le ilgili şehir efsaneleri türedi. Kimisi yurt dışında eğitim almış ajan dedi, kimisi küfürler savurdu.

Duran Adam'ın aldığı tepkilerin ardından sosyal medya bir kareyle sallandı. Erdem Gündüz'ün arkadaşı Alper Alpözgen, üniversitelerde türbanın serbest bırakılması için başını bağlayıp derse girdiğini iddia etti.

TÜRBAN YASAĞINI SAVUNDU İDDİASI

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Erdem Gündüz ile okuyan Alper Alpögen, 2004 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tüm fakültenin ortak dersi olan "Temel Tasarım Dersi"nde beraber yaptıkları "üniversitede türban yasağı" eyleminden fotoğrafı kişisel Facebook sayfasından paylaştı.

Sosyal medya üzerinden yayılan fotoğrafla ilgili "O fotoğraf mizansen, üniversitede bir dersten mizansen kare, gerçek değil" diyenler oldu.

'TİYATRO ÖĞRENCİSİ DEĞİLİZ' DEMİŞTİ

Dün İnternethaber'in görüştüğü Alper Alpözgen, fotoğrafın gerçek olduğunu belirtmiş ve "Okulda böyle bir ders çalışması yok. Tiyatro öğrencisi değiliz. Erdem modern dansta, ben iletişim tasarımında öğrenciyim. Eylemi 3 kişi yaptık! Bir de kız arkadaşımız vardı. Neyi neden yaptığımızı çok iyi biliyoruz. O eylem sonrasında e-muhtıra için düzenlenen yürüyüşe de katıldık" açıklaması yapmıştı.

slide(1).20130620094007.jpg

BUNLARA DA BİR CEVAP ALALIM: TİYATRO? PİYES? OPERA?

Alper Alpözgen bugün Facebook sayfasında bir fotoğraf daha yayınladı. E-muhtıra sonrası katıldığı yürüyüşten kareleri sosyal medyaya servis eden Alpözgen fotoğrafların altına da şu notu düştü;

"E-muhtıra sonrasında katıldığım yürüyüşten kareler. Evet yandaş medya bunlara da bir cevap alalım? Tiyatro? Piyes? Opera?"

1.20130620092842.jpg

2.20130620092932.jpg

ALPER ALPÖZGEN BÖYLE İSYAN ETTİ

Duran Adam Erdem Gündüz'ün arkadaşı Alper Alpözgen, dün yayınladığı türbanlı fotoğrafın ardından aldığı tepkiler sonrası Facebook üzerinden şu sözlerle isyan etti;

Dün akşam "2012"den beri Facebook hesabımda olan bir fotoğrafa yeni bir yorum yazdım. Çünkü çok sevdiğim arkadaşım Erdem Gündüz bir çok odağın hedefi haline gelmişti. Oysa benim tanıdığım Erdem kendi halinde yaşayan, ilgiden utanan, şiddetten nefret eden bir insandır. Ama bu sevgili dostum her an bir şiddetin kurbanı olabilirdi. Ben de onun bir partizan değil hakiki bir demokrat olduğunu göstermek için 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tüm fakültenin ortak dersi olan "Temel Tasarım Dersi"nde yaptığımız bir protesto eylemimizin fotoğrafına yeniden bir yorum yazıp yatıp uyudum.

SAKİN HAYATIMA DÖNMEK İSTİYORUM

Sabah kalktığımda ise tüm haber sitelerinin manşetindeydik, fotoğraf kartopu etkisiyle paylaşılmış ve binlerce insan görmüştü. Bu şekilde gündemde olmak beni gerdi doğrusu çünkü sakin hayatım alt üst oldu. Şu an gazetelerden, televiyonlardan ve vatandaşlardan sürekli mesajlar alıyorum. En başta hepsine cevap vereyim dedim ama baş edilebilecek gibi değil o yüzden buradan toplu bir cevap veriyorum. Sonra gündelik sakin hayatıma dönmek istiyorum müsaadenizle. Lütfen daha fazla özelden mesaj atmayın.

PİYES DEĞİL BAŞÖRTÜSÜ EYLEMİYDİ

Başörtüsü eylemi benim fikrimdi. Erdem ve Cansu Kaykaç adlı arkadaşlarım da bu konuda bana destek çıktılar ve okulda bir derse böyle girdik. Önce arkadaşlarımız piyes oynayacağımızı sandı. Oysa ne o ders bir tiyatro dersiydi ne de biz tiyatrocuyduk. Sonra bazıları anladılar ne yapmak istediğimizi. Biz hiç bir açıklama yapmadan derse öyle girdik çıktık ve olay orada kapandı.
Şu anda Twitter üzerinden bunun bir piyes olduğunu yazan ve islamcı medyayla seküler medya arasında tartışma yaratan Duran Adam adlı hesap Erdem'in değildir. Sahte bir hesaptır. Zaten Erdem kendine Duran Adam dememektedir Şu an Erdem'e ulaşamıyorum telefonları kapalı. Zamanı geldiğinde, gerekirse bu eylemi gerçekleştiren Cansu, Erdem ve Ben çıkar bir açıklama yaparız.

BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

Bir insanın hem başını kapamak ve bu şekilde üniversiteye gitmek isteyen insanları, hem de bu ülkedeki polis devleti uygulamalarına karşı kendi seküler özgürlüklerini savunan insanların aynı anda yanında olabilmesi fanatik beyinler için anlaşılmaz olsa da, aslında barış için önemli bir adımdır.

Sevgiler, hürmetler
Alper Alpözgen 


Duranadam'ın türbanlı olay fotoğrafı!

Duranadam Erdem Gündüz'ün bugün medyaya yayılan görüntüsü başörtüsü eylemi mi, yoksa bir performans fotoğrafı mı? (Devamı...)

2254.jpg