BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yeşil Şehir Zirvesi toplanıyor

Ankara Genç İşadamları Derneği'nin (ANGİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Yeşil Şehirler Zirvesi öncesi danışma kurulu bugün Ankara'da toplanacak.

Abone ol

Ankara Genç İşadamları Derneği'nin (ANGİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Yeşil Şehirler Zirvesi öncesi danışma kurulu bugün Ankara'da toplanacak.

ANGİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 19-20 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenecek Yeşil Şehirler Zirvesi'nin hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda ikinci kez yapılacak danışma kurulu toplantısı, 19 Haziran 2013 tarihinde Rixos Otel'de saat 19.30'da başlayacak. Çevre ve enerjiyle ilgili bakanlıklar ve üniversiteler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilcinin katılımının beklendiği toplantıda, Eylül ayındaki zirvenin tüm ayrıntıları ele alınacak, zirvenin oturum başlıkları netleştirilecek.

Zirvede, iş dünyası, akademisyenler ve kamu yöneticileri arasında daha yaşanabilir şehirler oluşturmaya yönelik politikaların geliştirilmesi, sistemlerin kurulması, çevreye duyarlı malzemelerin üretilmesi ve yeni iş alanları oluşturulması için gerekli olan bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlanması hedefleniyor. Enerji verimliliği ve yeşil teknoloji fırsatlarının irdeleneceği zirvede şehrin unsurları olan binalar, ulaşım, enerji, atık, kamusal hizmetler, sağlık ve güvenlik gibi konulara da yer verilecek. Geleceğin yaşanabilir, yüksek standartlarda, sürdürülebilir ve itibarlı şehir modelleri üzerinde bir tartışma platformu oluşturarak, Türkiye'deki şehircilik anlayışına farklı bir bakış açısı kazandırmak ve şehirlerin dünyada marka şehirler olmasını sağlamak zirvenin ana hedefleri arasında yer alıyor.