BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  POLİTİKA

Durak'ın serveti Erdoğan'ı da şaşırttı

Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın 40 milyonluk servetine tepki gösterdi, kabul edilemez dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın açıkladığı 40 milyonluk servet için savcıları göreve çağırdı.

Esenboğa Havalimanı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili basına yansıyan iddialarla ilgili bir soru üzerine, "İçişleri Bakanlığımız bu tür konuları yakından takip ediyor. Bu tür haber aynı zamanda yargıyı da ilgilendiren haberler. Yargıda bu tür haberleri suç duyurusu gibi kabul etmek süretiyle üzerine gitmeli. Ortada dolaşan rakamlar, haberler fevkalede öneme haiz. Adana sıradan bir ilimiz değil." dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilerin her alanda başarılı bir şekilde sürdüğünü belirterek, ziyaretinin bu ilişkileri daha ileri taşımak için bir fırsat olduğunu söyledi ve bu çerçevede gerek ikili düzeyde gerekse bölgesel ve uluslararası alanda sürdürülen işbirliğinin derinleştirilmesi, yeni işbirliği alanlarının oluşturulması bakımından bu ziyaretin önemli olduğunu bildirdi.

KIBRIS KONUSUNDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ BULUNACAĞIZ

Kıbrıs sorunu ile ortak ilgi alanlarına giren birçok bölgesel ve uluslararası konuda görüş alışverişinde bulunacaklarını bildiren Erdoğan şöyle devam etti: "Geride bıraktığımız Ocak ve Şubat ayları İngiltere ile ortak ilgi alanlarımızı oluşturan bölgesel ve uluslararası sorunlara çözüm çabaları bakımından özellikle yoğun geçmiştir. Türkiye ve İngiltere'nin İstanbul ve Londra'da; Afganistan, Pakistan ve Yemen konularının ele aldığı bir dizi birbirini tamamlayan toplantıya ev sahipliği yaptığı hatırlanacaktır. Bu bölgelerde ortak vizyona dayalı çabalarımızın artırılması imkânlarını da tekrar değerlendireceğiz. Kıbrıs'taki iki taraf arasında devam eden BM kapsamlı çözüm müzakereleri kritik bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Kıbrıs Türk tarafının attığı adımların aynı samimiyetle karşılık bulması durumunda kısa bir sürede adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması mümkündür. Biz bu hedefe iki liderin 23 Mayıs 2008 ortak açıklamasıyla üzerinde uzlaştıkları çözüm çerçevesinde tam destek veriyoruz."

DİYARBAKIRSPOR MAÇINDA ÇIKAN OLAYLAR

Olaylı geçen İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçına ilişkin de değerlendirmeleri sorulan Erdoğan, "Bu konu tamamıyla Futbol Federasyonu ile alakalı bir konu. Buranın hükümetle yakından uzaktan alakası yok. Futbol Federasyonu'nun yetkili kurulları bunu görüşecek, müzakere edecek ve gerekli olan kararı da verecektir. Tabii bu tür tabloları yaşamak, görmek istemiyoruz bunlar bizi ayrıca üzüyor. Biz sporu, hele hele futbolu bir fairplay anlayışı içerisinde sürdürelim istiyoruz, ama fairplay'in hep lafını yapıyoruz, uygulamaya gelince daha bugüne kadar doğru dürüst bunu yaşayamadık, temenni ederim ki bundan sonra yaşarız" dedi.

ABD ZİYARETİ

Erdoğan, "1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin tasarıların ABD ve İsveç'te kabul edildiğinin hatırlatılması ve Nisan ayı için öngörülen ABD ziyaretinin iptal edilip edilmeyeceğinin" sorulması üzerine "Bugün Bakanlar Kurulu toplantımızdan sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e sordunuz, gerekli cevabı Cemil Bey de orada size en güzel şekilde verdi. Aynen o cevaptaki gibidir" dedi. ABD'ye öngörülen bir ziyaretin olmadığını sadece ABD'nin davetinin bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "Bunlar zaten rutin davetlerdir. Ama bu davete Türkiye'yi temsilen bir arkadaşımız katılır, ama kimdir şu anda bunun tespitini yapmış değiliz" dedi.