BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Dur ihtarına uymayan iki kişi öldürüldü

Mardin-Diyarbakır karayolunda dur ihtarına uymayan 2 kişi açılan ateş sonucu öldü

Abone ol

Mardin-Diyarbakır karayolunda dur ihtarına uymayan 2 kişi açılan ateş sonucu öldü. Şahısların hırsız olduğu şüphesi ağır basıyor. Valilik olayı terör hassasiyetine bağladı. 

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün gece, Mardin-Diyarbakır karayolunda "dur" ihtarına uymayan 2 kişinin, güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölü ele geçirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütü mensupları tarafından mayın ve el yapımı patlayıcı madde tuzaklanması konusunda hassas olması ve son dönemde tel hırsızlığı olaylarının artması nedeniyle alınan önleyici tedbirlerin icrası esnasında Mardin-Diyarbakır karayolunun 40. kilometresinde, kobra zırhlı aracının termal kamerası ile bölgede şüpheli şahıslar tespit edilmiş, araçta bulunan megafonla defalarca 'dur' ihtarında bulunulmuştur. Bütün uyarılara rağmen şüpheli şahıslar kaçmaya devam etmiştir. Mevcut kanunlarda yer alan silah kullanma yetkileri çerçevesinde suçüstü yapılan bu şüpheli şahıslara karşı görevli kolluk personeli tarafından ateşli silah kullanılmıştır. Havanın aydınlanması ile icra edilen olay yeri incelemesi sonucunda olay yerinde 2 şahıs ölü olarak bulunmuştur.

ŞAHISLAR HIRSIZ OLABİLİR

Bir şahsın her iki elinde eldiven olduğu görülmüş, ayrıca hırsızlık maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen kürek ile 12 rulo halinde telefon direklerinden kesilmiş toplam 500 metre telefon teli olay yeri civarında ele geçirilmiştir. Ölen şahıslardan birinin 7 ayrı hırsızlık suçundan suç kaydının bulunduğu tespit edilmiştir."

Açıklamada, Mardin-Diyarbakır karayolunun 40. kilometresinde, 08 Nisan 2011 tarihinde patlayıcı madde tuzaklarken meydana gelen patlama sonucunda bir PKK'lı teröristin öldüğü de hatırlatılırken, olayla ilgili adli makamlarca gerekli soruşturmanın yürütüldüğü de kaydedildi.