BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Dünyayı sallayan diri diri gömme anı!

Bu görüntü kanınızı donduracak. Bir muhalifin diri diri toprağa gömülüşü an be an çekildi. İşte dünyayı sallayan görüntü!

Abone ol

Suriye'de Esad'ın askerleri vahşette sınır tanımıyor. Yakalanan bir muhalifin yalvarmalarına rağmen diri diri gömülüşü kameraya yansıdı. Dünya bu görüntüyle sallandı.

Suriye yönetimi Annan planını kabul etmesine rağmen şiddete devam ediyor. Gelen son görüntüler de bunun kanıtı oldu. Youtube sitesine konulan bir video, sivillere ve muhaliflere yönelik şiddetin kan donduran boyutunu gösteriyor.

DİRİ DİRİ GÖMÜYORLAR

Siteye 25 Nisan’da yüklenen video görüntülerinde, askerlerin operasyon görüntülerini çekerek El Cezire ve El Arabiya televizyon kanallarına yolladığı öne sürülen bir sivil diri diri toprağa gömülüyor. Gerçekliği kanıtlanamayan görüntülerde genç aktivistin Humus yakınlarındaki El Kuseyir kentinden olduğu belirtiliyor.

UYARALIM!

Görüntüler gerçekten insanlık vahşeti. Ancak bir noktayı okurlarımızın dikkatine sunalım. Suriye ile ilgili yoğun bir kara propaganda dönemi de yaşanıyor. El Cezire'nin Suriye'den geçtiği bir çok görüntünün sahte olduğu da yakın dönemde ortaya çıktı. Hatta El Cezire çalışanı 5 kişi kanalı provakasyon ve yalan haberle suçlayarak istifa etti. Aynı şekilde CNN International da Suriye'den yaptığı sahte yayınla gündeme gelmişti. Dolayısıyla görüntüleri bu bilgiler ışığında izlemenizi öneriyoruz.