BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İspanya'nın kredi notu düşürüldü

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's İspanya'nın kredi notunu iki puan düşürürken, bankacılık sektörünü destekleyebilmek için daha fazla borçlanması gerekebileceğini bildirdi.

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors İspanya'nın kredi notunu düşürürken gelecek riskler konusunda da uyardı.

S&P İspanya'nın notunu iki derece kırarak BBB+ olarak ilan ederken, ülke ekonomisinin bankacılık sektörünü destekleyebilmek için daha fazla borçlanması gerekebileceğini bildirdi.

Kuruluş İspanya'yı ayrıca negatif izlemeye aldı, bu da ileride de kredi notunda düşmeler yaşanabileceğine işaret ediyor.

S&P İspanya ekonomisinin bu yıl yüzde 1.5 küçüleceğini tahmin ediyor.

Kuruluşun bir önceki tahmini ise, yüzde 0.3 büyümeydi.

Kuruluş ayrıca 2013 tahminini de yüzde 1 büyümeden yüzde 0.5 küçülmeye çekti.

İspanya, Avrupa'da işsizliğin en yüksek olduğu ülke, nüfusun yüzde 23'ü işsiz ve bu işsizlerin yarısını da gençler oluşturuyor.

S&P'nin Avrupa'nın geri kalanına ilişkin değerlendirmesi de karamsar. Kuruluş, Avrupa'nın borç krizini çözme stratejisinin etkisiz görünmeye devam ettiğini kaydediyor.

İspanya'nın borçlanma faizi giderek sorun yaratan düzeylere yükselmeye başladı.

Geçen hafta 10 yıllık tahvillerinin faiz oranı yüzde 6'yı geçince, ülkenin kurtarma paketine gereksinim duyma olasılığı yeniden gündeme geldi.

İspanya'nın borç faizi son dört aydır yükseliyor.