BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,74
ALTIN 2.447,57
HABER /  GÜNCEL

Guardiola Barcelona'dan ayrılıyor mu?

Barcelona'nın teknik direktörünün kulüpte kalıp kalmayacağını bugün düzenleyeceği basın toplantısında açıklaması bekleniyor.

Abone ol

Son dört yıldır Barcelona'yla önemli başarılar elde eden teknik direktör Pep Guardiola'nın bugün düzenleyeceği basın toplantısında kulüpte kalıp kalmayacağını açıklaması bekleniyor.

Ancak İspanyol ve İngiliz basınına sızan haberler Guardiola'nın sabah futbolcularla yapacağı toplantıda ayrılacağını önce onlara bildireceğine, ardından da basın toplantısında açıklayacağına işaret ediyor.

İngiliz basını, Guardiola'nın sadece Barcelona'daki geleceğiyle değil, eğer ayrılırsa, sonra ne yapacağıyla da yakından ilgili.

Independent, Guardiola için ''Chelsea yolunda mı'' diye başlık atmış haberine.

İspanyol teknik adamın Barcelona defterini kapatmak üzere olduğunu, eğer olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa, bugün düzenleyeceği basın toplantısında kulüpten ayrılacağını açıklamasının beklendiğini yazıyor.

Katalan kulübün başkanı Sandro Russel'ın çarşamba günü üç saat görüştüğü Guardiola'yı ikna edemediğini kaydeden Independent, Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'in de teknik direktör listesinin ilk sırasındaki Guardiola için menajeriyle temasa geçtiğini aktarıyor.

Ancak Guardiola'nın hemen bir kulübün başına geçip geçmeyeceği bilinmiyor. Barcelona'nın başında yerel ve uluslararası 13 kupa kazanan Guardiola'nın selefi Frank Rijkaard'ın yaptığı gibi futbola bir yıl ara vermeyi tercih edebileceği de gelen haberler arasında.

Peki Guardiola tahmin edildiği gibi bugün ayrılacağını açıklarsa Barcelona'da yerini kim alacak?

Times, kulübün alternatifler üzerinde çalıştığını belirterek, ''Olympiacos'un hocası Ernesto Valverde, Athletic Bilbao'nun başındaki Marcelo Bielsa, Fransa milli takımındaki görevinden bu yaz ayrılması beklenen Laurent Blanc, Barcelona'nın genç takım hocası Oscar Garcia ve Chelsea'deki işine son verilen Andre Villas-Boas'ın'' da adaylar arasında olduğunu kaydediyor.