BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL

Mehter Lübnan'ı fethetti

Fatih Belediyesi mehter takımı, Trablusşam'da konser verdi.

Abone ol

İstanbul Fatih İlçe Belediyesi mehter takımının Trablusşam şehrinin kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla Lübnan'da verdiği konser beğeni topladı.

Lübnan'ın ikinci büyük şehri Trablusşam'ın kurtuluşunun 723. yıl dönümü kapsamında yapılan Fetih Yürüyüşü'nde Fatih Belediyesi mehter takımı da yer aldı.

Yaklaşık 5 kilometre süren yürüyüş süresince Mehteran ekibi şehrin Mehter Mahallesi'nde, tarihi çarşı bölgesinde ve ana caddelerinde konser verdi.

Halkın büyük ilgi gösterdiği konser sırasında, trafikte bekleyen araçlarda bulunanlar ellerinde telefonları ve fotoğraf makineleriyle sürekli çekim yaptı.

Trablus Kalesi'nden başlayan Fetih Yürüyüşü'ne Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver, Belediye Meclis üyeleri Gökhan Ceyhan, Vahdettin Beyazıt, Trablusşam Belediye Başkanı Nadir Gazal'ın yanı sıra çok sayıda Lübnanlı katıldı.

"TRABLUSŞAM KARDEŞ ŞEHİR"

Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver, Lübnan ile tarihi, kültürel bağların bulunduğunu, Fatih ilçesinin ''kardeş şehri'' Trablusşam'ın kurtuluş gününe katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Trablusşam Belediye Başkanı Gazal da Trablusşam'ı geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, ''Şehrimizi tarihte olduğu gibi, geliştirmek için Türk kardeşlerimize sığındık. Beraber bunu başaracağımıza inanıyorum'' dedi.