BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dünyanın merkezine son hız

Bu hafta vizyona giren 5 film arasında yüksek tenolojisi ve sürükleyici konusu ie "Dünyanın Merkezine Yolculuk" da var...

Abone ol

Dünyanın Merkezine Yolculuk
(Journey to the Center of the Earth)

Yönetmen:
Eric Brevig
Oyuncular: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem...
Tür:  Macera / Aile / Fantastik / Aksiyon
Yapım Yılı: 2008 

Eric Brevig’in yönettiği ve Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem ile Giancarlo Caltabiano’nun oynadığı "Dünyanın Merkezine Yolculuk", ünlü Fransız yazar Jules Verne’nin en önemli eserlerinden “Dünyanın Merkezine Seyahat” adlı kitabının sinema uyarlaması...
 
Film, Nasa teknolojisi ile üretilen Dijital 3D tekniği kullanılarak, canlı oyuncular ile çekilmiş, animasyon olmayan ilk film olma özelliğini taşıyor.
 
Maceraperest bir bilim adamı olan amcası ile, İzlanda’ya giden Sean, burada onlara rehberlik eden Hannah’nın, tesadüfen gizli güzellikler ve tehlikelerle dolu bambaşka bir dünya keşfetmelerini konu alıyor.
 
Mamma Mia!

Yönetmen: Phyllida Lloyd, Björn Ulvaeus
Oyuncular: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth...
Tür: Komedi / Müzikal  / Romantik
Yapım Yılı: 2008
 
“Mamma Mia!”, İsveçli müzik grubu ABBA’nın şarkılarını temel alan aynı adlı Broadway müzikalinin sinema film uyarlamasıdır. 
 
Filmin ismi de, grubun 1975 yılında müzik listelerinin zirvesine çıkan “Mamma Mia” adlı şarkısından alındı.
 
Phyllida Lloyd’un yönettiği ve Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth ile Billy Nighy’nin başrolleri paylaştığı “Mamma Mia”, babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan’ın öyküsünü anlatıyor.
 
Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır.Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna’nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.
 
Kız Kardeşim Evleniyor
(Margot at the Wedding)


Yönetmen:
Noah Baumbach
Oyuncular:  Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh, Jack Black, John Turturro...
Tür: Komedi / Dram
Yapım Yılı: 2007
 
Noah Baumbach’ın yönettiği ve Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh, Jack Black ile John Turturro’nun oynadığı "Kız Kardeşim Evleniyor" kardeşler arasındaki absürd ve bazen acı veren bir ilişkiyi gözler önüne seriyor.
 
Margot Zeller (Akademi ödüllü Nicole Kidman) gittiği her yerde kaosa neden olan zeki ve sivri dilli bir yazardır. Kız kardeşi Pauline (Jennifer Jason Leigh) özgürlüğüne düşkün ve alçakgönüllü bir kişiliktir.
 
Margot sürpriz bir şekilde uzun süredir görmediği ve uzaklaştığı kız kardeşinin düğününe gitmeye karar verir.
 
Margot, hızlı bir şekilde olgunlaşan oğlu Claude’la (Zane Pais) kasırganın getirdiği sert bir rüzgar gibi düğün evine ulaşır. Pauline’in nişanlısı işsiz bir sanatçı olan Malcom’dır (Jack Black).
 
Margot müstakbel damadı ilk gördüğü andan itibaren gerçekleşmek üzere olan bu eviliğin geleceğinden şüphe etmeye başlar.
 
Düğün yaklaştıkça bir sorun bir diğerine neden olmaya başlar. Kinci komşular, arka bahçedeki asırlık ağaç, Margot’nun kendi evliliğiyle ilgili karmaşası. İki kardeş kendilerini beklenmedik bir değişimin kıyısında bulurlar.
 
Aileniz dağılmak üzereyken teselli bulmak ve rahatlamak için sıkıca sarılacağınız tek şeyin yine dağılmakta olan aileniz olduğunu gösteren bir değişimdir bu.

Ölülerin Günlüğü
(Diary of the Dead)

Yönetmen: George A. Romero
Oyuncular: Joshua Close, Scott Wentworth, Michelle Morgan ...
Tür: Fantastik / Korku
Yapım Yılı: 2008
 
George A. Romero’nun yönettiği ve Joshua Close, Scott Wentworth, Michelle Morgan ile Joe Dinicol’ün oynadığı "Ölülerin Günlüğü" korku tarzından hoşlananlara hitap ediyor.
 
Bir grup film öğrencisi, ormanlık bir alanda korku filmi çekerlerken gerçek zombilerle karşı karşıya kalırlar.
 
Bu durum karşısında kameralarını kurgudan gerçekliğe döndüren öğrenciler aynı zamanda olayların kaydını tutarak tarihte yer almasını isterler.
 
Zombileri tek tek kaydetmeye çalışan gençler için bu kayıtlar artık hayatlarından bile önemli hale gelir.
 
Olayların kısa süre içerisinde medya tarafından duyulması sonucu, çektikleri film bir yandan da medyanın çarpıtarak yansıttığı haberlere de rakip olacaktır.

Yalnız Kalpler
(Lonely Hearts)

Yönetmen:
Mychael Danna
Oyuncular: Joshua Close, Scott Wentworth, Michelle Morgan ...
Tür: Romantik / Dram
Yapım Yılı: 2006
 
Todd Robinson’ın yönettiği ve John Travolta, Salma Hayek, James Gandolfine ile Jared Leto’nun oynadığı "Yalnız Kalpler", yüzümüzü 1940’lı yılların Amerika'sına çeviriyor.
 
1940’lı yılların sonunda Martha Beck ile Raymond Fernandez, Amerika’da adı çıkmış “yalnız kalpler katilleriydi.”
 
Gazeteye ilân veriyorlar, cevap veren terk edilmiş dul kadınlara ilk olarak Ray, kendisini seksi Latin aşığı olarak tanıtıyordu.
 
Böylece tuzağa düşen kadınları hem dolandırıyor hem de öldürüyorlardı. Ray ile Martha’nın tanışması önemli bir dönüm noktası oldu.