BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.417,37
HABER /  POLİTİKA

Sordu, yanıt aldı, doğru bulmadı

CHP’li Arıtman, Meclis’e bağlı milli sarayların sosyal tesislerinde içki verilmeyip, türbanlı çalıştırıldığında ısrarlı…

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, TBMM’ye bağlı Yıldız Çini ve Porselen Fabrikasının sosyal tesislerinde içki servisi yapılmadığını ve yine bu tesislerde türbanlı personel çalıştırıldığından ısrarlı.

Bir süre önce bir soru önergesi vererek, TBMM Başkanından bu durumu soran Arıtman, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil imzasıyla kendisine gönderilen yanıtı beğenmedi. Yanıtta, türbanlı çalıştırılmadığı ve içki servisi yapıldığının bildirildiğini ancak kendi tespitlerinin aksi yönde olduğunu belirterek, yeni bir soru önergesi verdi.

BANA İÇKİ VERMEDİLER
Arıtman; Pakdil imzasıyla gelen cevabın doğru bilgileri içermediğini belirttiği yeni önergesinde; “Cevapta Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası yerleşkesinde yer alan umuma açık restoranda gündüz saatlerinde personelin de kullandığı gerekçesiyle içki servisi yapılmadığı, akşam saatlerinde ise grup olarak talep edilmesi halinde içki servisi yapıldığı ifade edilmektedir. Bu doğru bir açıklama değildir” dedi. Bu restorana bizzat kendisinin gittiğini de belirten arıtman, “Hem gündüz-hem de gece içki servisi yoktu. Şahsen talep ettiğimde ise içki servisinin Milli Saraylarca yasaklandığı hem çalışanlar hem de yöneticiler tarafından beyan edildi. Zaten Menüde de her türlü yemek ve meşrubatın fiyatlandırılmış listesi olmasına rağmen alkollü içkiler yer almamaktaydı” iddiasında bulundu.

GÖZLERİMLE GÖRDÜM TÜRBANLI VAR
Arıtman, “Yıldız Porselen Fabrikası ve Sosyal tesislerinde çalışan personelin kılık kıyafete ilişkin yasal düzenlemelere uygun davranıldığı” yolunda yanıt verildiğini ve türbanlı personel bulunmadığının ifade edildiğini de belirterek, “bu cevap da gerçeği ifade etmemektedir. Hem restoranda alkollü içki servisi yapılmadığını hem de fabrikada türbanla çalışanların varlığını aile bireylerim ve dostlarımdan oluşan 12 kişilik bir heyetle birlikte bizzat gözlerimizle görerek tespit ettik” dedi.

BU DEFA DOĞRU YANIT VERİLİR Mİ?
Arıtman, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a, soru önergelerine neden doğru yanıtlar verilmediğini sorarken, içki servisi ve türbanlı personel çalıştırılmasına ilişkin bir inceleme ve tespit yaptırıp yaptırmayacağını sordu. Arıtman, “Bu soru önergeme doğru yanıt verilecek mi?” diye de sordu.