BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Nükleerde sona yaklaşıldı

Devlet Bakanı Şimşek nükleer santral ihalesinin eylül ayında yapılabileceğini bildirmişti. Hazırlıkların tamamlandığı belirlendi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA – Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, bir süre önce TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alan DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi'nin konuşmasına yanıtlarken, nükleer enerji santralinin ihalesine hazırlandıklarını bildirmişti. Hükümetin nükleer santral konusundaki kararlılığı sonucunda ihalenin eylül ayında yapılacağı belirlendi. Tüm hazırlıkların tamamlandığı ve eylül ayı içinde ihalenin yapılarak Türkiye’nin de nükleer santral sahibi ülkeler arasına girmesinin sağlanacağı öğrenildi.

Bakan Şimşek o konuşmasında; Nükleer enerji santrali konusunda ilk ihalenin Eylül ayında yapılacağını bildirmiş ve hükümet olarak enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinde kararlı olduklarını söylemişti. Sanayi ve konutlarda kullanılan elektrik fiyatlarının Avrupa ülkesinin yarısı veya üçte biri civarında olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye’nin enerji alanında çeşitliliği yakalamasının istikrarını sürdürmesi açısından önemli olduğunu da belirtmişti. Bu sözlerin üzerinden birkaç hafta geçmedi ki, nükleer santral konusunda ilk ihalenin tüm hazırlıklarının tamamlandığı ve eylül ayında ihalenin yapılacağı bildirildi.