BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,78
ALTIN 2.409,24
HABER /  DÜNYA

Dünyanın en büyüğü Dolmabahçe’de

Dünya’nın en büyük Kuran’ı Kerim’i Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenmeye başlandI.<br/>Ankara’nın Altındağ Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nda...

Abone ol

Dünya’nın en büyük Kuran’ı Kerim’i Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenmeye başlandI.
Ankara’nın Altındağ Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nda sanat çalışmalarını sürdüren Ressam Ziya Buyuk, dünyanın en büyük Kuran-ı Kerim’ini hazırladı. 3 parça tuval üzerine yağlıboya olarak yazılan Kuran-ı Kerim’in genişliği 5,2 metre, yüksekliği ise 2,2 metre. Dolmabahçe Sarayı Sergi Salonu’nda sergilenmeye başlanan Kuran-ı Kerim boyutları ile yoğun ilgi gördü.

"KURAN OKUMAYI BİLMİYORUM"
Kuran-ı Kerim okumayı bilmediğini belirten Ressam Buyuk, “Sadece alfabeyi ezberledim. Ben ressam olarak gördüğüm şeyi birebir nakledebilen bir ustalığım var. Elim de değişik yazılar yazmaya müsait. Kuran-ı Kerim’in fotokopisinden bir satırı kestim önüme koydum. Ona bakarak yazdım. Sonra kontrol edip, kaldırdım. İkinci satırı önüme koyu devam ettim. Dolayısıyla da sıfır hatayla yazmış oldum” dedi.

YAPILIŞI 2 YIL SÜRDÜ
Yağlıboya Kuran-ı Kerim’in dünyada bir ilk olduğunu belirten Buyuk, “1,5 yıl yazması sürdü. Kenar süslemesi 2 ay sürdü. Diğer hazırlıklarla birlikte yaklaşık 2 yıl süren bir çalışma oldu. Ankara’da Altındağ Belediyesi’nin Sanat Sokağı’nda yazdım.” şeklinde konuştu.
(İHA)