BIST 10.158
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,94
HABER /  DÜNYA

İş garantisi olan bölüm açıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi yeni eğitim yılına öğrencilerine verdiği desteği arttırarak başlayacak. Üniversitede bu yıl kurulan Uygulamalı...

Abone ol

İstanbul Ticaret Üniversitesi yeni eğitim yılına öğrencilerine verdiği desteği arttırarak başlayacak. Üniversitede bu yıl kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültesi önümüzdeki eğitim döneminde 36 tane öğrenci alımı yapacak. Fakülte de ilk aşamada 3 bölüm açıldı.Okullarını başarıyla bitiren öğrenciler eğitim hayatının sonunda üniversite tarafından işe yerleştirilecek.

10 ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK
İlk aşamada 3 bölümle eğitim hayatına başlayacak olan fakültede Uluslararası Lojistik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Basım Yayın Üretim Teknolojileri olacak. Bölüme 36 öğrenci alınacak. Bu öğrencilerin 4 tanesi tam burs, 3 tanesi yarım burs ve 3 tanesi de çeyrek burs imkanlarından yararlanacak. Öğrenciler eğitim hayatı boyunca 2 yaz dönemi ve bir eğitim dönemi boyunca çeşitli firmalarda stajyer olarak çalışacaklar.

’’İŞ BULMAKTA ZORLIK ÇEKİLMEYECEK’’
Üniversite bünyesinde kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültesi ilk konferansını okulun Sütlüce Kampüsü’nde düzenledi. Tedarik zinciri isimli konferansa eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli de katıldı. Çeşitli üniversitelerden katılan hocaların yaptığı konuşmalarda, lojistiğin önemi ve çeşitli tedarik uygulamaları tartışıldı. Konferansı düzenleyen Fakülte Dekanı İsmail Ekmekçi tedariğin şirketlerin en önemli harcama kanallarından bir tanesi olduğunu ve çok iyi yönetilmesi gerektiğini belirtti. Yeni açılan fakülteye öğrencileri davet eden Ekmekçi, tercihini Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nden yana kullanan gençlerin ileride iş sahibi olmakta sıkıntı çekmeyeceklerini vurguladı.
(İHA)