BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  DÜNYA

Dünyaca ünlü İslam alimi Alwani hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İslam alimi ve Kuzey Amerika Fıkıh Konseyi kurucusu Prof. Dr. Taha Cabir Al-Alwani hayatını kaybetti.

Abone ol

Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsünden yapılan yazılı açıklamada, bir dönem enstitünün başkanlığını da yapan İslam alimi Alwani’nin uzun süren rahatsızlığının ardından bugün ABD'de yaşamını yitirdiği bildirildi.

Son olarak Virginia eyaletindeki Cordoba Üniversitesinin rektörlüğünü yürüten Alwani’nin cenazesinin Dulles Bölgesi Müslüman Toplumunun (ADAMS) Sterling bölgesindeki merkezinden kaldırılacağı belirtildi.

ABD’de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Alwani’nin vefatının hem Müslümanlar hem de tüm insanlık için büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

Awad, “Prof. Dr. Alwani’nin eğittiği öğrencileri, yazdığı kitapları ve kurulmasına yardımcı olduğu kuruluşları da kapsayan tüm çalışmalarından gelecek tüm nesiller faydalanacaktır” ifadesini kullandı.

Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Başkanı Ezher Aziz de açıklamasında Alwani’yi zamanın en önemli İslami düşünürlerinden biri olarak tanımlayarak, “Alwani hayatının tümünü İslam’a hizmeti adadı, özellikle Kuzey Amerika’da yaşayan Müslümanlar onun derin bilgisinden ve ilminden yararlandı” ifadesine yer verdi.

Irak’ta 1935 yılında doğan Alwani, Mısır’da El Ezher Üniversitesinde Şeriat ve Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Riyad’daki İmam Muhammed bin Suud Üniversitesinde yaklaşık 10 yıl fıkıh eğitimi veren Alwani, 1983 yılından beri ABD’de yaşamaktaydı.