BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Milli Savunma Bakanı'ndan TSK savaşa hazır mesajı!

Milli Savunma Bakanlığı'nın 2016 bütçesi hakkına Meclis'tek konuşan İsmet Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Şundan emin olunuz ki bugün TSK dünden çok daha güçlü ve savaşa hazır" dedi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda 2016 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında Bakanlığının bütçesi üzerinde konuşma yaptı.

Rusya'nın Suriye'de sivillere yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlarda binlerce sivilin hayatını kaybettiğini ve binlercesinin ise Türkiye'ye akın ettiğini belirten Yılmaz, sınırdaki gelişmeler nedeniyle Türkiye'deki güvenliğin üst seviyede koruma altına alınması ve güvenlik risklerinin en aza indirilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.


"TÜRKİYE VE AVRUPA'YA TEHDİTTİR"

Suriye rejimi ve PYD'nin Halep ve çevresine saldırdığını belirten Yılmaz, "Türkiye tüm zorluklarına rağmen insani gerekçelerle Suriyeliler ve Iraklılar için açık kapı politikasını sürdürmektedir. Ateşkese rağmen saldırıların devam etmesi durumunda 1 milyona yakın insanın bölgeden kaçarak sınırımıza yönelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın istikrarına bir tehdittir." dedi.

"DEAŞ ORTAK DÜŞMANDIR"

Irak'ın ise çok uzun zamandan beri artan terörist faaliyetler ve mezhepsel çatışmaların sebep olduğu istikrarsızlıktan etkilendiğini belirten Yılmaz, "Irak'ın etnik, dini ve mezhepsel temelde kutuplaşması, ülkenin istikrarlı hale gelmesini olumsuz olarak etkilemektedir. Koalisyon güçlerinin harekatlarıyla güç kaybetmesine karşın Irak'taki DEAŞ varlığı ve etkinliği devam etmektedir. Yine, bölgemizde İran ve Suudi Arabistan arasındaki en son kriz de Ortadoğu'daki durumun kırılganlığını göstermektedir. Bu gelişmelerin bölgede yeni bir mezhepsel çatışmaya yol açmasından kaygı duyulmaktadır. Türkiye, iki ülke arasındaki gerginliğin azaltılmasını taraflardan talep etmiş, bu doğrultuda yapılan tüm çabaları da desteklemektedir" diye konuştu.

Özellikle Suriye ve Irak başta olmak üzere, bölgedeki otorite boşluğu ve kaos durumundan istifade eden radikal terör örgütlerinin, kapasitelerini ve eylem alanlarını gün geçtikçe artırmakta, bölgesel ve küresel seviyede ülkelerin güvenliğini tehdit etmekte olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "DEAŞ terör örgütü ülkemizin ulusal güvenliğine ve tüm dünyaya yönelik doğrudan bir tehdit oluşturmaktadır. DEAŞ, insanlığın ortak düşmanıdır. Bölgedeki Şii, Sünni ayrımı ve etnik fay hatlarının mevcudiyeti DEAŞ'ın beslendiği önemli istismar alanlarıdır. Türkiye, DEAŞ'le mücadeleye başından beri destek vermektedir" dedi.

"PKK, SURİYE VE IRAK'TAKİ KRİZİ İSTİSMAR EDİYOR"

Eylem alanlarını ulusal düzeyden uluslararası düzeye kaydıran, teknolojik ve bilişim imkanlarını azami oranda kullanan, suç ve terör örgütleriyle dünya geneline yaygınlaşan terörizmin, eskiye oranla daha fazla şiddet içeren küresel ve asimetrik bir tehdit haline geldiğini belirten Yılmaz, bunun en açık göstergelerinden birinin de 17 Şubat'ta Ankara'da meydana gelen terör saldırısı olduğunu söyledi.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD, YPG Suriye'deki karışıklıktan istifade ederek bölgedeki alan dışı aktörlerin ve ülkelerin de desteğiyle mevzi kazanmaya çalışmaktadır. PKK ise uluslararası kamuoyunun gözünde meşruiyet kazanmak için Suriye ve Irak'taki krizi istismar etmektedir. PKK ve PYD aynı terörist havuzunu ve lider kadroyu paylaşmaktadır. PKK'nın PYD'yle olan ilişkisi aralarındaki pek çok temas ve iş birliğinden kolaylıkla anlaşılmaktadır. PYD'ye yapılacak silah ve teçhizat yardımlarının, Türkiye'de terörist eylemler yapan PKK'lı teröristlere ulaştırıldığına dair bulgu ve istihbari bilgiler mevcuttur. Bu, ülkemiz için ciddi bir tehdittir. Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak DEAŞ, PKK ve PYD dahil olmak üzere her türlü terör örgütüne karşı gerekli tüm tedbirleri almaya devam edecektir."

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAVAŞA HAZIRDIR"

2016 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Yılmaz sözlerini "Şundan emin olunuz ki bugün Türk Silahlı Kuvvetleri dünden çok daha güçlü ve savaşa hazır ve hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin yarınında da Türk Silahlı Kuvvetleri bugünden daha güçlü ve hazırlıklı olacaktır" diye tamamladı.