BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dünya Nuri Şahin'in gözyaşlarını konuşuyor

Milli futbolcumuz Nuri Şahin'in dünyanın en ünlü kulüplerinden Real Madrid'e transferi Avrupa ve dünyada büyük yankı buldu.

Abone ol

İngiliz, Fransız, Alman basını gazetelerinin internet sitelerinde bu transferi manşetlere taşırken ABD'nin ünlü sitesi ESPN de bu transfere kayıtsız kalmadı.

Real Madrid'in resmi internet sitesi Nuri'nin ağzından, "Dünyanın en büyük kulübü olduğu için Real Madrid'i seçtim" cümlesini başa çıkartan bir röportajına yer verdi. Jose Mourinho'nun bu transferden büyük mutluluk duyduğunu okuyucularına aktardı.

İspanyol As ve Marca, "Mesut'tan sonra bir Türk daha Real'de. Jose'nin yeni prensi Nuri mi... Nuri Şahin, bu sezon Mourinho'ya kupaları kzandıracak" diye yazdı.uuu.20110510083014.jpg

Milli futbolcumuzun eski kulübü Dortmund ise basın toplantısından fotoğraflarla süslediği haberde Nuri Şahin'e başarılar diledi. Almanya'nın bild Gazetesi, "Gözyaşları içinde veda etti" başlığıyla ilgili haberde, "Bu kararı çok ama çok zor verdi. Dortmund benim bir parçam, yüreğim ve her zaman onlarla, her zaman Dortmund taraftarı olacağım" diyen Nuri'nin ağlayan fotoğraflarını yayınladı.

Kicker de aynı fotoğrafları sitesinde kullandı. ABD'nin ünlü sitesi ESPN de "Şampiyon futbolcu Real Madrid ile imzaladı" başlığıyla haberin detaylarına yer verdi.

TOP TOPLAYICILIĞINDAN REAL MADRİD'E

Nuri Şahin'in Real Madrid'e transferi Avrupa'da büyük yankı uyandırdı. Bu gelişmeyle birlikte Ay-Yıldızlı futbolcunun 13 yaşındayken B.Dortmund'da top toplayıcılık yaptığı fotoğrafları bir kez daha gündeme geldi. 2002 yılında saha kenarında bir gol sonrası büyük sevinç yaşayan Dortmundlulara, o dönem Nuri Şahin de eşlik etmişti. Real Madrid Kulübü de resmî sitesinde, Nuri'yi 'Duran toplarda bir uzman ve gerek sertliğiyle gerekse isabetiyle sol ayağıyla çok iyi şut çeken bir futbolcu.' diye tanıttı.

6 YILLIK ANLAŞMA

Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'da gösterdiği üst düzey performansla dikkatleri üzerine çeken ve bu sezon elde edilen şampiyonlukta büyük bir pay sahibi olan Nuri Şahin, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzalamıştı. İspanyolların B.Dortmund'a 12 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği, 22 yaşındaki yeteneğin senelik ücretinin 2,5 milyon Euro olacağı bildirildi.