BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  GÜNCEL

Dünya markasının yarışmasında YPG skandalı!

Dünyaca ünlü teknoloji markası Sony'nin düzenlediği fotoğraf yarışmasında tam anlamıyla bir skandala imza atıldı. Terör örgütü YPG'li teröristin cenaze törenini gösteren fotoğraf finale kaldı.

Abone ol

Sony tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 11. kez gerçekleştirilen Dünya Fotoğraf Ödülleri yarışmasının 2018 ayağında YPG'li bir teröristin cenaze töreni sırasında diğer teröristlerin üzüntülerini gösteren fotoğraf finale kaldı.

Yarışmanın Profesyonel fotoğrafçılara açık olan bölümünde, Uygar Önder Şimşek tarafından çekilen ve Güncel Olaylar & Haberler kategorisinde Rakka’nın Geri Alınması serisinin bir fotoğrafında YPG’li bir teröristin tabut taşırken çekilmiş görüntüsü de yer alıyor.Bu fotoğraf aynı zamanda ilk 50 fotoğrafın övgüye değer bulunduğu profesyonel kısa liste kategorisine girerek Sony'nin deyimiyle "onurlandırıldı".

TÜRKİYE'DE GÖZALTINA ALINMIŞTI: Bahsi geçen fotoğrafçı Uygar Önder Şimşek'in adını arattığımızda portfolyosundaki bir çok fotoğrafın PKK/PYD/YPG çizgisinde terör gruplarına ait olduğu ve AFP  muhabiri olduğu görünüyor.  Daha önce Türkiye'de gözaltına alınan, Silopi'de operasyonlar sürerken propoganda yaptığı gerekçesiyle emniyet güçleri tarafından ilçeden çıkarılan Şimşek, Sony yarışmasında finale seçildi ve Türk medyasına bu YGP fotoğrafları servis edildi.