BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.424,33
HABER /  GÜNCEL

Taşeron işçi sınav konuları-çözümlü soru örnekleri 2018

Taşeron işçilere kadro sağlayacak sınav maratonu yarın başlıyor. İllere göre her kurumun farklı tarihlerde yapacağı taşeron işçi sınav soruları nasıl olacak, hangi konulardan soru çıkacak, taşeron işçi sınavında kaç soru sorulacak ve sınav kaç dakika sürecek? Taşeron işçi sınavı çözümlü soru örnekleri nasıl olacak?

Abone ol

2018 taşeron işçi sınavları yarın yani 3 Mart'ta başlıyor 22 Mart'ta bitiyor. Her kurumun farklı günlerde ve farklı soru ve cevaplarla yapacağı taşeron işçi kadro sınavı soruları hangi konulardan çıkacak? Yaklaşık 700 bin taşeron iişçinin heyecanla beklediği sınavlar 2 oturum şeklinde gerçekleşecek. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre taşeron adayları 2 Nisan'dan itibaren kadroya geçecek. Yazılı sınavdan en az 50 puan alanlar taşeron işçiler sözlü sınava girebilecek. 

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK: Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi.

SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK: Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek