BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  GÜNCEL

Cephedeki Mehmetçik'e yöresel yiyecek gönderdiler

ERZİNCAN'da bir derneğin üyesi gençler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek için sosyal medyadan başlattıkları kampanya ile topladıkları yöresel ürünlerden oluşan 1 ton yiyeceği bölgeye götürmek için yola çıktı.

Abone ol

Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mensubu gençler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e yöresel ürün göndermek için sosyal medya hesaplarından kampanya başlattı.

Kampanyayla toplanan Erzincan tulum peyniri, ceviz, tandır ekmeği, dut kurusu, kayısı kurusu gibi ürünlerden oluşan bir tonluk yiyecek dernek gönüllülerince paketlenip kolilere yerleştirildi.

Gönüllü gençler daha sonra yöresel ürünleri kendi araçlarına koyduktan sonra Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e ulaştırmak için Kilis'e hareket etti.

Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin güzel çalışmalara imza attığını belirterek, son çalışmayla Mehmetçik'in yanında olduklarını gösterdiklerini ifade etti. Yılmaz, şunları söyledi:

"Cephede memleketimiz adına mücadele eden kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu ifade etmek için buram buram Anadolu ve Erzincan kokan ürünlerimizi Mehmetçik'e gönderiyoruz. Halkımızın onların yanın olduğunu hissettirmek adına güzel çalışma oldu. Bu ürünleri cephedeki kardeşlerimize ileterek Mehmetçik'e her zaman yanında olduğumuzu hissettireceğiz."

Dernek Başkanı Faruk Kocatürk de "Vatanımız ve bizim için Afrin'de çatışan Türk askerlerimize yöresel ürünlerimiz olan tulum peyniri, kete, tandır ekmeği, kayısı kurusu, dut kurusu ve cevizden oluşan bir tonluk malzememizi sınır bölgemize arkadaşlarla götürüp kendi elimizle teslim edeceğiz. Yöresel ürünleri Kilis sınırındaki Jandarma komutanlığına teslim edip dualarını alarak şehrimize döneceğiz." dedi.