BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.505,36
HABER /  DÜNYA

Dünya liderleri kimleri dinliyor?

Dünyaya korku yayarak nam salmış liderlerin şarkı listesinde kimler var? Acaba müzik zevkleri nasıl? İşte yanıtı...

Abone ol

İngiliz Daily Telegraph gazetesi 'Bir diktatörün müzik listesinde neler vardır?' başlıklı bir haber hazırlayarak, dikdatör olarak tanımladığı liderlerin favori şarkıcılarını sayarak biraz da hafıza tazeledi.

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin, 1980'de Zimbabve'nin bağımsızlık kutlamalarında Bob Marley'in sahne alacağını duyduğunda 'kalıcı olarak sağlığa yararlı' diye nitelediği İngiliz şarkıcı Cliff Richard'ı tercih ettiğini ifade ettiği söylenmişti. (Sonuçta yine de Bob Marley sahne almıştı.)

1996'da El Kaide tarafından seks kölesi olarak tutulduğunu öne süren Sudanlı şair Kola Boof çok tartışılan kitabında El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in Van Halen ve B-52 gruplarını sevdiğini ve hepsinden çok Whitney Houston'ı beğendiğini yazmıştı. Şair Bin Ladin'in Amerikalı diva ile tanışmak istediğini ve ona Sudan'da bir köşk alıp, o zamanki kocası Bobby Brown'ı öldürmek istediğini öne sürmüştü.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ise 1970'ler ve 80'lerin Lionel Richie'nden 2006'da Libya'da 'Barış Konseri' verdikten sonra fotoğraf istediği belirtiliyor. Konser Kaddafi'nin evlatlık kızı Hanna'nın öldüğü Amerikan saldırısının 20. yıldönümünde verilmişti.

İnsanlığa karşı suç işlemek ve soykırım suçlarından yargılanırken ölen eski Yugoslavya lideri Slobodan Miloseviç'in hücresinde sık sık Frank Sinatra'nın 'My Way'ini dinlediği kaydedilmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-il, Eric Clapton'ı geçen yıl ülkede konser vermeye davet etti. Ama Clapton reddetti. Kuzey Kore liderinin İsviçre'de okuyan oğlu Kim Jong-chul'un Clapton'ın büyük hayranı olduğu biliniyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Chris de Burgh'e geçen yaz konser izni vermişti. Hazirandaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından çıkan olaylar konserin iptal edilmesine neden oldu. Chris de Burgh İran'da konser veren ilk Batılı şarkıcı olacaktı. (Gazeteport)