BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,88
HABER /  DÜNYA

Devlet bedava uyuşturucu dağıtacak

Danimarka hükümeti şaşırmış mı! Ülkede, eroine bağlı olan uyuşturucu müptelalarına, ücretsiz eroin dağıtılacak!

Abone ol

Danimarka hükümeti, uyuşturucu müptelalarına ücretsiz uyuşturucu dağıtma kararı aldı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Şubat ayı ortasından itibaren, eroine çok bağlı olan uyuşturucu müptelalarına, ücretsiz eroin dağıtılacağı bildirildi.

Uygulamanın ilk önce Kopenhag ve Odense şehirlerinde başlatılacağı, yaz aylarında ise Esbjerg şehrinin de dahil edileceği bildirildi. Odense şehrinde uyuşturucu maddeler kontrol dairesinden Birte Vorsum “Ücretsiz uyuşturucu dağıtılması konusu 15 yıldır tartışılıyor. Buna karşı çıkanların sayısı oldukça yüksekti. Halen daha karşı çıkanlar çok. Nihayet şimdi hükümet böyle bir karar alarak ülkede uyuşturucu yüzünden yaşanan olayları bir nebze önlemiş olacak. Çok sayıda uyuşturucu müptelası, uyuşturucu temin edebilmek için, hırsızlık, soygun, şiddet, adam öldürme gibi yasa dışı yollara başvuruyordu. Bu kararla şimdi olayların önüne geçilmiş olacak. Uygulama sadece uyuşturucu müptelaları için değil ülkemiz için de yararlı olacak ve ekonomiye katkıda bulunacak” dedi.

Uygulama ile uyuşturucu kaçakçılarına da büyük bir darbe vurulmuş olacağı ve uyuşturucu kullanımının kontrol altına alınacağı bildirildi.