BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ağcanın basın toplantısı netleşti

Papa ve Abdi İpekçi suikastinin baş sorumlusu Ağca'nın bugünki programı belli oldu. İşte ayrıntılar;

Abone ol

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan hükümlü bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Mehmet Ali Ağca, Ankara'da kaldığı otelden dün ayrıldı. Ağca'nın avukatı Gökay Gültekin ise Ağca'nın bugün Ankara'da basın toplantısı düzenleyebileceğini bildirdi.

Alınan bilgiye göre, hükümlü bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevinde mahkumiyetini tamamladıktan sonra önceki gün serbest kalan Ağca, Ankara'da bir gece kaldığı otelden dün saat 15.00 sıralarında çıkış yaptı.

GAZETECİLERLE KÖŞE KAPMACA

Otel garajından bir araca binen Ağca ve beraberindekiler, daha sonra Eryaman yakınlarında araç değiştirdi.

Mehmet Ali Ağca'nın korumalığını yaptığı belirtilen kişiler, burada kendilerini takip eden basın mensuplarının bulunduğu araçların önünü keserek, takip edilmesine engel oldu.

Ağca ile beraberindekilerin karayoluyla İstanbul yönüne gittiği öğrenildi.

BASIN TOPLANTISI ANKARA'DA

Bu arada dün sabah saatlerinde ise Ağca'nın kaldığı otele gelen Gültekin, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gültekin, "Yalnızca odasında dinlenecek ve büyük ihtimalle bugün yapacağı basın toplantısına hazırlık yapacak" dedi.

Basın toplantısının "Türkçe mi İngilizce mi yapılacağı" yönündeki bir soru üzerine Gültekin, bu konuda bilgisi olmadığını ancak mesajları yurt dışına yönelik olduğu için İngilizce konuşmuş olabileceğini belirtti.

Ağca'nın odasından dışarı çıkmadığını kaydeden Gültekin, "Bugün büyük ihtimalle basın toplantısı yapacak. O da büyük ihtimalle Ankara'da olacak" diye konuştu.

Basın toplantısının nerede yapılacağının sorulması üzerine Gültekin, "Yeri daha net değil" dedi.

Ağca'nın Ankara'dan ne zaman ayrılacağı ve Malatya'ya gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine ise Gültekin, Ağca'nın Ankara'dan ne zaman ayrılacağının henüz netleşmediğini ancak Malatya'ya gitmeyi düşünmediğini ifade ederek, "2006'da kaçtığı gibi, saklandığı gibi bir şey olmayacak nereye gidiyorsak size bilgi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Serbest kaldı

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi suikastı hükümlüsü olan ve Papa 2. Jean Paul'a suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın 30 yıllık cezaevi hayatı önceki sabah sona erdi. Askerlik muayenesi için cezaevinden GATA'ya götürülen Ağca, burada verilen "askerliğe elverişsiz" raporunun ardından serbest bırakıldı. GATA'dan ayrılan Ağca, Ankara Kavaklıdere'de lüks bir otele yerleşti