BIST 10.100
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.426,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dünya Gençleri'nden Beykoz'da 'İmece'

5.Dünya Gençlik Kongresi nedeniyle 147 ülkeden Türkiye’ye gelen gençler Beykoz’da ‘Hobi Bahçesi’nde çiçek ekip, hayvanları beslediler.

Abone ol

Birleşmiş Milletler desteğiyle, Uluslar arası Barış Çocuğu Örgütü’nün organizatörlüğünde iki yılda bir düzenlenen Dünya Gençlik Kongresi’nin 5.si Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan etkinliklerle devam ediyor.

13 Ağustos’a kadar sürecek etkinlikler kapsamında; Güney Afrika, Uganda, Kanada, Kolombiya, Dominik C. Meksika, Peru, Hindistan, Endonezya, Japonya, Tacikistan, Katar, Gürcistan, Romanya, Avustralya, Zambiya ve Slovanya’dan gelen gelen 34 genç Beykoz’da ağırlandı ve bir dizi etkinliğe katıldı.

İlk olarak Öğümce Köyü’nde cam ocağını gezen gençler, camla tanışma atölyesi ile tanıştılar. Fırından bal kıvamındaki camı nefesleriyle şişiren ustaları hayranlıkla izleyen gençler, daha sonra Beykoz Belediyesi’nin yaptığı ‘Hobi Bahçeleri’nde çiçek ektiler, kümes hayvanlarını beslediler.

Gençlerin çoğu ilk defa Türkiye’ye geldiklerini ve sıcak misafirperverliğin kendilerini etkilediğini belirterek, özellikle kuru fasulye, kebap ve baklavayı çok sevdiklerini söylediler.

Tarihi Yoros Kalesi’nde devam eden arkeolojik kazı çalışmalarına da katılan gençler, duvarları tahrip eden yazıların silinmesine yardımcı oldular.

BM Üyesi 147 ülkeden bin gencin katılımıyla gerçekleştirilen “5.Dünya Gençlik Kongresi” 1-13 Ağustos arasında “İmece” ana temasıyla İstanbul’da yapılırken, dünyanın bugün karşılaştığı sorunların çözümünde gençlerin en etkin rolü nasıl alabilecekleri tartışılıyor. “İmece” ana teması çerçevesinde yardımlaşma, dayanışma, toplumun ve toplumların ortak değerlerini korumak veya ihtiyacı olan birey veya toplumları desteklemek anlamı dünya gençlerinin dikkatine sunuluyor.

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediye Başkanlığı ve Beykoz İlçe Spor Müdürlüğü işbirliği ve evsahipliğinde gerçekleştirilen çalışmalar Poyrazköy’de bulunan Oramiral Vural Beyazıt İlköğretim Okulu’nun boyanması ile devam etti.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, çalışmaların son günü 17 ülkeden gelen 34 gence çeşitli hediyeler vererek, kendi ülkelerinde, Türkiye’de yaşadıkları güzellikleri anlatmalarını istediler.